Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Українська «Веселка»

Дата: 21.05.2019 06:34
Кількість переглядів: 732

Фото без описуДень вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – національна святиня, що символізує духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Яскраві кольори, фантастичні візерунки-символи, багатство фантазії майстрів – усе це і є вишиванка .

Щорічно третього четверга травня місяця українці відзначають День вишиванки.

16 травня 2019 року в Чечельницькому КЗДО «Веселка» традиційно святкували «День вишиванки». Було організовано та проведено цікаві тематичні заходи за участю дітей та дорослих дитячого закладу. Лунали українські пісні, вірші про українські вишиванки, народні ігри. Свято продовжилось на подвір’ї закладу - малята кожної вікової групи гордо пройшли колонами, створивши дивовижний «парадом вишиванок» та прийняли участь у «вишиванковій» фотосесії. Діти старших груп виконали флешмоб «Ми дітвора українська», до них приєдналися всі дошкільнята «Веселки».

На святі панував піднесений настрій, всі милувалиcя барвистими візерунками вишиванок, в які були вбрані дошкільнята. Всіх об’єднала українська вишиванка - символ приналежності до роду та нації, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється наш народ у багатомірному, багатовбраному глобалізованому світі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь