A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Заняття "Лялька-оберіг" у ДНЗ "Калинка"

Дата: 02.02.2018 08:53
Кількість переглядів: 951

В Комунальному дошкільному навчальному закладі ясла-садок «Калинка» Чечельницької селищної ради було проведено майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. Усі педагоги мали змогу долучилися до народних традицій та виготовити традиційні українські сувеніри своїми руками. Зупинились на виготовлені ляльок-мотанок. Майстер-клас підготувала і проводила музичний керівник Шепітко Світлана Іллівна.

З давніх-давен відомо, що саме лялька є відображенням  національної культури людства. Тому і створення кожної ляльки потребує глибокого вивчення традицій, історії побуту, костюма.

Загальновідомо, що лялька-мотанка зроблена своїми руками, вважається одним із найдавніших символів слов’янської культури.

Однак сьогодні великим попитом користуються саме сувенірні ляльки. Єдиною відмінністю традиційного виробу від сувенірного  є техніка виконання окремих елементів. Все, що треба для виготовлення, є навколо нас, і воно своє, рідне, і нічим незамінне.

Усі учасники майстер-класу натхненно, з великим ентузіазмом створювали своїх лялечок, подекуди виявляючи неабияку фантазію та творчий підхід, а результатом своїх старань вони здивували не лише себе, але й своїх близьких.

Фото без опису    Фото без опису 

 Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь