Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Вітаємо! 23 квітня – Всеукраїнський день психолога!

Дата: 23.04.2018 08:59
Кількість переглядів: 539

Шановні колеги!Фото без опису

Від щирого  серця прийміть вітання із нашим професійним святом – ДНЕМ ПСИХОЛОГА!

Придивіться до всесвітнього символу психології – грецької літери Ψ. Чи згодні ви, що це ідеальне графічне втілення мети нашої професійної діяльності? Міцно й надійно стояти на Землі, водночас тягнутися усім своїм єством вгору, до Небес, і надихати на те саме інших – саме цього ми прагнемо! І напевно, найяскравіше сяє ця висока мета перед практичним психологами, які працюють з дітьми, допомагаючи їм осягати наш складний, але такий захопливий світ.

Тож з нагоди Всеукраїнського дня психолога бажаю всім практичним психологам Чечельницького району не знати втоми у прагненні зберегти в дітях світло й радість буття, зростити довіру до людей, спрямувати їхній духовний та емоційний розвиток до найвищих вершин! Нехай у такий непростий для людей час ваші знання, інтуїція й досвід допомагають, щоб не сталося, почуватися і бути справжніми творцями та примножувати Радість життя!

І коли не в силі будевпоратися із проблемами, пригадуйте цю притчу. Сподіваюсь вона буде цікава та корисна для всіх читачів.

Притча « Мудрість батьків»

Приходить до батька донька і говорить:

-         Тату, я втомилася, у мене таке важке  життя, так багато проблем, я весь час пливу проти течії, у мене більше немає сил…, що мені робити?

Замість відповіді батько поставив на вогонь три однакових каструлі з водою, в одну кинув моркву, в другу поклав яйце, в третю насипав зерна кави.

Через деякий час він вийняв із води моркву, яйце і налив у чашку кави.

-         Що змінилося? - запитав він у доньки.

Яйце і морква зварилися, а зерна кави розчинилися у воді, - відповіла вона.

Ні, доню моя, це лише поверхневий погляд на речі. Подивися: тверда морква, побувавши в окропі стала м’якою і піддатливою. Крихке і рідке яйце стало – твердим. Зовні вони не змінилися, а змінили свою структуру під впливом однакових несприятливих обставин – окропу. Так і люди: сильні зовні - можуть розклеїтися і стати слабкими там, де крихкі й ніжні лише тверднуть і зміцнюються.

- А кава? – запитала донька.

- О! Це найцікавіше! Зерна кави повністю розчинилися в новому ворожому середовищі і змінили його – перетворили окріп на прекрасний ароматний напій. Є особливі люди, які не змінюються в силу обставин – вони змінюють самі обставини і перетворюють їх на щось нове й прекрасне, отримуючи користь і знання в такій ситуації.

Підготувала: практичний психолог ДНЗ «Веселка», Сєнькіна Н.Л.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь