A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Єдиний податок: ДПС про новації Закону № 466

Дата: 18.11.2020 11:00
Кількість переглядів: 2407

Законом України від 16.01.2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо  вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до ПКУ щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Збільшено час для подання платниками єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5 на 3 % – за 10 днів до початку календарного кварталу, в якому застосовуватиметься ставка, замість 15 днів.
У разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму 1 020 грн. на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, можливе анулювання реєстрації платником єдиного податку в останній день другого із двох послідовних кварталів.
Обмежено поширення пільги із земельного податку для платників І – ІІІ груп при наданні ними нерухомого майна в оренду – з 01.07.2020 року у платників єдиного податку першої – третьої груп, які набули у власність або у постійне користування земельну ділянку та надають її та/або нерухоме майно, що знаходиться на такій земельній ділянці, в оренду, виникає обов’язок сплачувати земельний податок та надавати податкову декларацію з плати за землю на загальних підставах за всю земельну ділянку.
Відповідні зміни внесені до п.п.297.1.4 ст. 297 ПКУ, згідно з якими платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з 01.07.2020 року з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої – третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь