A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

У рамках виставки "Агро-Вінниця" відбудеться презентація Агрокластеру AGROVIN

Дата: 03.09.2021 15:35
Кількість переглядів: 482

Із 7 по 9 вересня на території аеропорту «Вінниця» – на площі понад 24 000 кв. м. – відбудеться виставка «АГРО-Вінниця». Понад 200 учасників, серед яких – представники українських і світових виробників сільгосптехніки й устаткування, презентуватимуть найсучасніші технології та інноваційні рішення. Співорганізаторами виступили – Вінницька обласна Рада, Вінницька міська рада, Вінницька обласна державна адміністрація.

Під час проведення виставки заплановані зустрічі ключових учасників агропромислового ринку у форматі конференції,  дискусійних панелей, майстер-класів. Для Вінниччини – це наймасштабніша агроподія року. В перший день виставки, 7 вересня, відбудеться ділова частина програми, участь у ній візьмуть представники профільних міністерств, асоціацій, бізнесу та міжнародні експерти. 

Цього дня о 12:00 пройде конференція на тему «Аграрна галузь Вінниччини: стан та перспективи розвитку». Захід стане платформою для спілкування та ефективного діалогу між провідними учасниками агроринку області, постачальниками інноваційних послуг і органами місцевого самоврядування. Дискусійна панель стане майданчиком для обговорення сучасного стану аграрної галузі, впровадження інноваційних технологій в сільському господарстві, стратегії інтенсивного розвитку галузі та перспектив розбудови агропромислового комплексу Вінницької області. Відбудуться презентації Агрокластеру Agrovin, Агрохабу та проєкту «Основний кредит для аграрної галузі – Україна».

– На конференції плануємо обговорити стан та перспективи аграрної галузі області, проблеми, виклики, питання, які виникають у підприємців,  також презентуємо створення Агрокластеру Agrovin та Агрохабу. Проєкт, на мій погляд, стане інтенсивним поштовхом для розвитку інноваційних технологій на Вінниччині, –  коментує заступник голови Вінницької обласної Ради Дмитро Чаленко. – Ми повинні зважати на те, що наша область – аграрна. Тому, це важливий напрям, який необхідно підтримувати, розвивати та змінювати на краще. Вінницька обласна Рада ініціювала та підтримала ідею агровиставки.  Ми розуміємо, що це шлях до ефективної комунікації, діалогу та розвитку аграрного комплексу Вінниччини.

Виставка «АГРО-Вінниця» – це подія не тільки для фахівців аграрного ринку, вона розрахована і на відвідувачів – жителів міста Вінниці, Вінницької і сусідніх областей. Організатори передбачили демо-показ техніки, кулінарний фестиваль, тематичні фотозони та майданчики, розважальну програму.

Довідково.

15 квітня 2021 року сім підприємств агропромислового комплексу та аграрної науки Вінницької області ініціювали підписання Меморандуму про створення комунікаційної платформи для розвитку як власного бізнесу, так і аграрної галузі в цілому. До цієї групи-ініціаторів увійшли – ТОВ «Діброва і К»,  ТОВ «Агропослугтранссервіс», ТОВ «Аграна Фрут Україна», ТОВ «Органік Д»,  ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика», Вінницький національний аграрний університет, Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН.

Поштовхом до такого кроку стала реалізація у Вінницькій області проєкту децентралізованого співробітництва м. Вінниці й м. Діжон та Вінницької області й регіону Бургундія Франш-Конте (Французька Республіка) за сприяння та методологічної підтримки компанії «BETEN INGENIERIE» й Асоціації Vitagora. Був укладений Меморандум про створення інноваційного агропромислового  кластера «AgroVin».
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь