Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Депутати Шаргородської, Гайсинської, Іллінецької міських та Чечельницької, Піщанської, Тростянецької й Літинської селищних рад підтримали звернення до ВР щодо наповнення бюджету

Дата: 30.09.2021 15:58
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

Депутати Шаргородської, Гайсинської, Іллінецької міських та Чечельницької, Піщанської, Тростянецької й Літинської селищних рад підтримали звернення до ВР щодо наповнення бюджету

 

Звернення до Верховної Ради України із проханням забезпечити законодавчі зміни, які дозволять створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів під час сесії Шаргородської міської ради зачитав голова фракції політичної партії «Слуга Народу» Вадим Соляник. «Нинішня влада взяла на себе відповідальність і втілила в життя другий етап реформи децентралізації. Тепер в Україні функціонує 1469 громад, які є рушіями змін на місцях. Але для остаточного успіху реформи та втілення в життя масштабних, сміливих проєктів, місцеві бюджети потребують стабільних, додаткових джерел надходжень», - сказав він.

На засіданні Гайсинської міської ради звернення зачитала голова фракції Наталія Погрібняк. Вона зазначила: «Ми, депутати Гайсинської міської ради впевнені, що наповнити місцеві бюджети додатковими ресурсами можна коштом:

Прозорого адміністрування акцизу;

Справедливого розподілу ПДФО в громади, де підприємства фактично ведуть свою діяльність, а не просто зареєстровані;

Залучення до бюджетів громад коштів від приватизації, зокрема частини від продажу об’єктів державної власності, які розташовані на території громад;

Передачі місцевим радам повноважень з адміністрування податку на нерухомість».

На черговій сесії Іллінецької міської ради до депутатів із пропозицією підтримати звернення до ВРУ звернувся голова фракції політичної партії «Слуга Народу» Максим Бондарчук.

Голова фракції Чечельницької селищної ради Олег Храновський під час чергової сесії ознайомив депутатів із заявою, яка одноголосно була підтримана.

Під час чергової сесії Піщанської селищної ради відповідне звернення на розгляд депутатів запропонувала голова фракції від політичної партії «Слуга Народу» Людмила Ратушняк.

Відбулось і позачергове засідання Тростянецької селищної ради. Голова фракції політичної партії «Слуга Народу» Таїсія Науменко звернулася до присутніх з інформацією про наповнення місцевих бюджетів додатковими ресурсами та озвучила звернення до Верховної ради України.

На черговій сесії Літинської селищної ради заяву про наповнення бюджету місцевих рад на розгляд депутатам запропонувала голова фракції політичної партії «Слуга Народу» Галина Пивовар. «Звертаємося до Верховної Ради України із проханням забезпечити законодавчі зміни, які дозволять створити додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів», - сказала вона.

Більшістю голосами депутати усіх вищезазначених громад підтримали відповідне звернення.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь