A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

"Правове регулювання земельних відносин" відбувся навчальний семінар для представників територіальних громад Вінниччини

Дата: 01.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 389

 

1 жовтня  Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування провела  онлайн-семінар для голів територіальних громад, керівників служб, фахівців відділів і підрозділів служб територіальних громад  на тему: «Правове регулювання земельних відносин».  Участь у заході взяв заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач.

Відкриваючи захід, Віктор Вікалюк,  керівник Секретаріату Асоціації органів місцевого самоврядування, повідомив, що від територіальних громад області надійшло багато питань по темі семінару, тому в якості спікерів запрошені фахівці, які можуть дати вичерпні відповіді.  

Про особливості регулювання земельних відносин органами місцевого самоврядування та ринок землі учасникам семінару розповіли Ярослав Ярославський,  директор  ДП «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою», та його заступник Іван Пашкевич.

- Вінницька область – аграрна, і громадам потрібно чітко розуміти, як розпорядитися землею, враховуючи те, що останнім часом у земельному законодавстві відбулося чимало змін, - зазначив Ярослав Ярославський.

Директор Вінницького науково-дослідного та проєктного інституту землеустрою розповів учасникам семінару про найнеобхідніші кроки громад на даний час. Зокрема, це: активізація роботи зі встановлення меж громад та населених пунктів; інвентаризація та аудит земель та виявлення та визначення інвестиційно привабливих ділянок.  

Ярослав Ярославський та Іван Пашкевич також зробили акцент на питаннях практичного застосування земельного законодавства та відповіли на конкретні запитання представників територіальних громад області.

Тему сучасного регулювання земельних відносин на території Вінницької області учасникам семінару розкрив Сергій Рябцун, заступник начальника юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

- Це вже другий семінар стосовно земельного законодавства та новацій у ньому, який проводить Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування. І очевидно, що тема дуже важлива для територіальних громад, - сказав заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач. -  У заході взяли участь 50 представників громад, і майже в кожного були запитання до експертів. Люди отримали професійні та зрозумілі роз`яснення. І це дуже важливо. Переконаний, такі семінари – дуже корисні та на часі.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь