Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Вінниці відбувся всеукраїнський форум "Українські медики. Подвиг і жертовність в здобутті та захисті Незалежності України".

Дата: 01.10.2021 15:51
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

1 жовтня заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк взяв участь у Всеукраїнському форумі «Українські  медики.  Подвиг  і  жертовність  в  здобутті  та  захисті   Незалежності  України». Захід відбувся у Вінницькому медичному коледжі імені академіка Д. К.Заболотного.

Депутати обласної Ради, ветерани, учасники бойових дій, медичні працівники, представники громадських організацій поклали квіти до пам’ятника медичним працівникам – учасникам Революції Гідності та АТО/ООС. Учасники форуму хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих медиків, які ціною власного життя рятували захисників  України.

Виступаючи перед присутніми Ігор Івасюк передав вітання від голови обласної Ради Вячеслава Соколового.

– 2021 рік проходить в Україні під знаком 30-річчя Незалежності України. Особливого  значення  набуває  вшанування  пам’яті  героїв,  які  полягли  в  боротьбі  за  самостійність нашої країни. Ми сьогодні згадуємо воїнів УНР,  УГА,  УПА,  Героїв  Небесної  Сотні,  захисників  України,  що  загинули  під  час  російсько-української  війни. Медики, їхня жертовність і відданість клятві Гіппократа, вірність присязі як військових – заслуговують на шану та повагу. І сьогоднішній форум присвячений тому, щоб вшанувати і пам’ятати їхній подвиг. Це дає нам можливість дивитися в майбутнє, тому що історія – наука, яка говорить про те, що погане не повинно повторюватися, – привітав учасників форуму Ігор Івасюк.  

Участь у заході взяли представники духовенства, Аташе з питань оборони Посольства Литовської Республіки в Україні Александрс Холмановс, Почесний консул Литовської Республіки у Вінниці Ігор Скоромний, представники місії «Unifier», медичних коледжів, громадських, волонтерських та медичних організацій. 

Під час надання допомоги військовим у зоні АТО/ООС загинули або померли внаслідок отриманих  поранень та захворювань 159 медичних працівників з Вінниччини: лікарів, фельдшерів, медичних сестер, санітарів та  парамедиків.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь