Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чудова новина для Півдня Вінниччини!

Дата: 12.10.2021 14:54
Кількість переглядів: 570

Фото без опису

 

Чудова новина для Півдня Вінниччини!

Укрзалізниця запускає вузькоколійку Гайворон — Рудниця

З 14 жовтня 2021 року відновлюється курсування приміського поїзда №6273 Гайворон — Рудниця, який буде робити зупинки на станціях:

Передбужжя,

Жданове,

Лугова,

Осіївка,

Устя,

Киріївка,

Бершадь,

Яланець-1,

Яланець-2,

П'ятківка,

Дохно,

Куренівка,

Щербакове

Нефар.

Поїзд курсуватиме щоденно, відправлення з Рудниці о 04:05, прибуття до Гайворона — 07:51. З Гайворона відправлення о 17:20 і прибуття в Рудницю о 21:03.

Рух потягу у даному напрямку було скасовано у березні 2020 р. в рамках карантинних заходів , а після пом`якшення карантину так і не відновлений. Ситуація ускладнювалась тим, що автотранспортне сполучення у даному напрямку відсутнє Фактично, чимало наших земляків через це втратило роботу. Відсутність цього потягу найбільш боляче вдарило по соціально-незахищеним верствам населення, оскільки це є найдешевший за ціною та найдоступніший вид транспорту.

За ініціативи фракції Українська Стратегія Вінниччина у Вінницькій обласній Раді було направлено звернення до Кабінету Міністрів України щодо відновлення руху приміського поїзду сполученням Гайворон-Рудниця.

Важливо зберегти це легендарне залізничне сполучення, адже вузькоколійна залізниця (ширина колії 750 мм) — це об’єкт історико-культурного надбання Вінниччини. Прокладена на початку ХХ століття і важлива для розвитку туристичної інфраструктури регіону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь