A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Комісія з питань агропромислового розвитку та земельних відносин. поділ лісів на категорії, потреби населення у дровах, звернення садівничих підприємств.

Дата: 18.10.2021 16:51
Кількість переглядів: 528

18 жовтня Віталій Бень провів засідання постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин. Участь у засіданні взяли заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач, заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький, директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, в.о. головного лісничого Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Богдан Васюта, заступник генерального директора корпорації «Вінницясадвинпром» Сергій Бойчук.

Першим питанням депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації Борзова С. С. про здійснення обласною державною адміністрацією делегованих обласною Радою повноважень за II півріччя 2020 року та І півріччя 2021 року. Заступник голови Сергій Здітовецький у своїй доповіді зупинився на показниках економічного, агропромислового, соціального та культурного життя області в період II півріччя 2020 року та І півріччя 2021 року.

Депутати розглянули та підтримали звернення дирекції Ялтушківської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної Академії аграрних наук України Вінницької області про погодження обласною Радою клопотання щодо приведення чинного поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок.

– Відповідно до законодавства, обласна Рада погоджує поділ лісів на категорії та виділяє особливо захисні лісові ділянки. Тому постійна комісія з питань агропромислового розвитку та земельних відносин внесе на розгляд сесії обласної Ради проєкт рішення щодо погодження поділу 167,7 га лісів на категорії: протиерозійні ліси – 61,6 га, полезахисні лісові смуги – 36,4 га та захисні ліси – 69,7 га. Ми підтримуємо звернення дирекції Ялтушківської дослідно-селекційної станції, – зазначив голова постійної комісії Віталій Бень.

Члени постійної комісії ознайомилися з рішенням Дашівської селищної ради Гайсинського району Вінницької області від 29 вересня 2021 року № 620 «Про звернення депутатів фракції політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» до голови Вінницької обласної Ради Соколового В.П. та голови Вінницької обласної державної адміністрації Борзова С.С.» щодо допомоги у розв'язанні питання забезпечення потреби місцевого населення у дровах. Депутати звернуться до голови облдержадміністрації Сергія Борзова щодо залучення до вирішення питання.

Заступника генерального директора корпорації «Вінницясадвинпром» Сергій Бойчук повідомив про звернення садівничих підприємств Вінницької області щодо ситуації у галузі садівництва.

– Дійсно, ситуація неспроста. Раніше держава підтримувала галузь садівництва. Нині немає ринку збуту, ціни на яблука коливаються від 3 до 5 грн.  Цих коштів не вистачає, щоб покрити витрати на збирання продукції. Тому ми констатуємо збитковість садівництва. Звичайно, необхідно шукати ринки збуту і в пріоритет ставити вітчизняного виробника, а не купувати яблука за кордоном, наприклад, в Польщі. Тому, на мою думку,  необхідно підтримати звернення садівничих підприємств Вінницької області щодо ситуації у галузі садівництва та адресувати його до Міністерства аграрної політики та продовольства України й Кабінету Міністрів України, – прокоментував рішення постійної комісії заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь