Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

В період з 25 листопада по 16 грудня в Україні діє акція "16 днів проти насильства"

Дата: 03.12.2021 11:53
Кількість переглядів: 566

Фото без опису

В період з 25 листопада по 16 грудня в Україні діє акція "16 днів проти насильства"

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”.

 Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року, тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Таким чином,  майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур. Подібна активність свідчить про актуальність проблеми подолання насильства в нашій державі, пошук в громадах та владних структурах  оптимального механізму реагування як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду.

Основні завдання акції “16 днів проти насильства”:

- привернути увагу громадськості до актуальної проблеми подолання насильства в сім’ї;

- активізувати  партнерський рух державних органів щодо попередження насильства та захисту прав жінок в Україні;

- сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в Чечельницькій  територіальній громаді та в українському суспільстві в цілому.

  Службою у справах дітей Чечельницької селищної ради в рамках акції проведено:

-              круглий стіл «16 днів проти насильства», участь в якому прийняли суб’єкти взаємодії в діяльності щодо попередження насильства в сім’ї:начальник служби у справах дітей Чечельницької селищної ради – Стрельчук Лариса Петрівна, спеціаліст служби у справах дітей Чечельницької селищної ради – Бунич Галина Вячеславівна,  начальник відділу соціальної роботи Чечельницького КЗ « Центр надання соціальних послуг» - Лисенко Катерина Миколаївна, представники Ольгопільської громади: начальник служби у справах дітей - Мазур Людмила Володимирівна та спеціаліст служби – Задверняк Тетяна Анатоліївна, головний юрист відділу  « Чечельницьке бюро правової допомоги» - Гончар Володимир Васильович, інспектор відділу освіти , молоді та спорту – Схабовська Людмила Іванівна, представники Гайсинської райдержадміністрації: головний спеціаліст служби у справах дітей – Шумило Аліна Петрівна, головний спеціаліст – П’яніщук  Олеся Володимирівна, юрист – Никитюк Наталія Тимофіївна, завідувач сектору ЗМІ та зв’язків з громадськістю апарату Чечельницької селищної ради – Атаманенко Олег Петрович.

-              вуличну акцію «Стоп насильству над жінками»;

-              презентацію буклетів соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.

Протягом акції розповсюджено  інформаційно-просвітницькі матеріали.

 


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь