A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

До суду передано обвинувальний акт щодо чоловіка, який незаконно зберігав понад 3,3 кг наркотиків вартістю на «чорному ринку» майже 700 тис. грн.

Дата: 13.12.2021 11:29
Кількість переглядів: 373

Фото без опису

До суду передано обвинувальний акт щодо чоловіка, який незаконно зберігав понад 3,3 кг наркотиків вартістю на «чорному ринку» майже 700 тис. грн.

 

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури до Чечельницького районного суду Вінницької області передано обвинувальний акт відносно 56-річного жителя Гайсинського району Вінницької області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.309 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, в кінці вересня 2021 року виявивши неподалік від місця свого проживання дикоростучі кущі коноплі, зрізав їх та переніс до місця свого проживання з метою подальшого виготовлення з них наркотичного засобу для вживання. В ході проведеного обшуку у домоволодінні останнього виявлено та вилучено понад 3,3 кг наркотичного засобу (канабісу), що є особливо великими розмірами та свідчить про надзвичайно високий рівень суспільної небезпеки вказаного кримінального правопорушення.  На «чорному ринку» вартість вилученого у обвинуваченого наркотику складає майже 700 тис. грн.

В минулому році в рамках виконання Стратегії державної політики України щодо наркотиків було сформовано звіт відповідно до якого правоохоронними органами України було вилучено в закінчених кримінальних провадженнях 2,5 тони канабісу, що складає 62 % від усіх вилучених наркотичних та психотропних речовин. Порівнюючи з попередніми роками такі статистичні дані постійно зростають. Вживання наркотиків відноситься до групи високих ризиків інфікування ВІЛ-захворюваннями, гепатитами, туберкульозом, тощо. 

У разі доведення винуватості у вчиненні даного злочину у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. 

 

Нагадаємо, що згідно ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Начальник Бершадського відділу

окружної прокуратури                                                           Максим Джужук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь