A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

З 15 грудня на Вінниччині скасовують обмеження червоної зони епіднебезпеки

Дата: 14.12.2021 17:14
Кількість переглядів: 463

13 грудня у режимі онлайн відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням Міністра розвитку громад та територій, першого заступника голови Державної комісії Олексія Чернишова.

Одне із питань порядку денного – встановлення рівня епідемічної небезпеки  COVID-19 на території Вінницької області.

Інформуючи про ситуацію в регіоні, заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький розповів про динаміку захворюваності на коронавірусну хворобу.

«Захворюваність на Вінниччині досягла найвищого рівня на 45-му тижні поточного року - 321,9 випадків на 100 тис. населення. У подальшому спостерігалася тенденція до зменшення кількості хворих на коронавірус. Так, упродовж 49 тижня, порівняно із 45 тижнем року, цей показник знизився вдвічі та склав 138,1 випадків на 100 тис. населення», - повідомив Сергій Здітовецький.  

За період з 6 по 13 грудня на Вінниччині зареєстровано 2124 підтверджених випадки захворювання.

Відповідно, рівень захворюваності становив 138,0 випадки на 100 тис.населення і був на 43,0% нижчим, ніж за попередній тиждень. Крім цього, втричі знизилася кількість хворих на коронавірус дітей.

Між іншим, на Вінниччині коефіцієнт виявлення випадків інфікування (методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) становить 13,4% (при нормативному для червонного рівня епіднебезпеки більше 20,0%), а загалом в Україні -14,9%.

Заступник Голови ОДА також поінформував про ситуацію в лікарнях області. За його словами, станом на 13 грудня поточного року, у 21 опорній лікарні Вінниччини перебуває 1279 пацієнтів, у тому числі із підтвердженим діагнозом «коронавірус» - 1190 осіб, що становить 44% від загальної кількості розгорнутих ліжок (загальна кількість – 2910).

На реанімаційних ліжках знаходиться 123 пацієнти, тож заповненість ліжко-місць становить 60% від загальної кількості ліжок інтенсивної терапії.

«Протягом 49 тижня поточного року на Вінниччині досягнуті відповідні показники, а саме: коефіцієнт виявлення випадків інфікування - менше 20,0%, охоплення тестуванням – більше 300 на 100 тис. населення. Ці цифри характеризують відсутність ознак для продовження на території області обмежень, передбачених червоним рівнем епіднебезпеки», - зауважив Сергій Здітовецький.

Заслухавши сторони та взявши до уваги результати моніторингу, який підтверджує стабілізацію епідситуації на Вінниччині, члени Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про скасування «червоного» рівня епіднебезпеки на території Вінницької області, відповідно до пункту 3 постанови  Кабінету  Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення  карантину та запровадження  обмежувальних  протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відтак, з 15 грудня 2021 року на Вінниччині застосовуватимуться обмеження жовтої зони епіднебезпеки.

Також у ході засідання комісія розглянула питання про затвердження  Плану  заходів  центральних  і  місцевих  органів виконавчої  влади  та  органів  місцевого  самоврядування  щодо  підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2022 році. 

Крім того, під час розгляду порядку денного обговорили  стан  забезпечення  населення  якісною  питною водою та розглянули План  роботи  Державної  комісії  з питань  техногенно-екологічної  безпеки  та  надзвичайних  ситуацій  на 2022 рік.

Підбиваючи підсумки засідання, Олексій Чернишов акцентував увагу на необхідності подальшого дотримання протиепідемічних норм, адже вихід із червоної зони не скасовує масковий режим та соціальну дистанцію у громадських місцях. Міністр вкотре нагадав, що на сьогодні вакцинація – це єдиний спосіб запобігання важким наслідкам коронавірусу. Тільки так можна зберегти власне життя, а також життя і здоров'я оточуючих.

Із сайту Вінницької обласної державної адміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь