A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Правила безпеки при використанні піротехніки

Дата: 29.12.2021 08:57
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

Яскраві зірки і іскристі вогні розлітаються по всьому небу, захоплені оплески і захоплений дитячий вереск чутні практично в кожному дворі.

Так зустрічають Новий Рік наші співвітчизники, українська душа завжди вимагає свята з широким розмахом: з салютами, феєрверками і петардами. Найважливіше, перед тим як ви виявите бажання ненадовго стати піротехніком, не нехтуйте елементарними правилами, які убезпечать вас і людей які знаходяться поруч.

Подання про серйозність і ризик при використанні таких "іграшок" у всіх різне. Одні вважають це наївною забавою, недооцінюючи наслідки при недбалому використанні піротехнічних пристроїв, інші ж навпаки - вважають їх вибухонебезпечними речовинами і ставляться з великою обережністю і навіть острахом.

У більшості випадків нещастя відбуваються не тому, що піротехнічні вироби погані або несправні, а через недотримання правил безпеки та недбалого поводження з ними. Травми і опіки від таких "іграшок" в основному отримують діти та особи, що знаходяться під сильним алкогольним сп'янінням. Тому, вирішивши порадувати гостей салютом, тримайте дітей подалі і починайте це феєричне дійство в адекватному стані. Щоб уберегти дітей і підлітків від нещасних випадків, роз'ясніть їм прості правила, а краще повністю заборонити користуватися петардами, салютами та іншої піротехнікою без присутності дорослих.

Щоб яскраві феєрверки порадували вас і гостей у новорічні свята, варто знати і дотримуватися деяких правил. Перед використанням будь-якого виду виробу з піротехнічними складами ознайомтеся з інструкцій і точно її дотримуйтесь. Якщо інструкція не прикладена до вашої покупки, то виріб сумнівного виробництва, і правильніше буде взагалі відмовитися від його використання.

Спеціаліст І категорії відділу земельних ресурсів, комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою, економічного розвитку, розвитку інфраструктури та інвестицій Чечельницької селищної ради - С.В.Істратов (відповідальна особа з питань цивільного захисту населення Чечельницької територіальної громади).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь