A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

В обласній раді відбулася п"ята зустріч із керівництвом ГУ Національної поліції та Управління патрульної поліції у Вінницькій області.

Дата: 30.12.2021 14:18
Кількість переглядів: 560

30 грудня в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулася відкрита зустріч депутатів і представників виконавчого апарату обласної Ради з керівництвом Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

За дорученням голови обласної Ради Вячеслава Соколового, зустріч провів його перший заступник Володимир Кістіон.  

Він повідомив, що такий захід відбувається  відповідно до вимог статті 88 Закону України „Про Національну поліцію?, згідно з якою керівники територіальних органів поліції не менше одного разу на два місяці проводять відкриті зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування для налагодження ефективної співпраці. Сьогоднішня відеоконференція стала п`ятою у 2021 році.

Заступник начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Ігор Волокітенко надав інформацію про результати роботи правоохоронців за різними напрямами протягом 11 місяців. Він  також розповів про хід проєктів, які реалізуються спільно з обласною владою та громадами. Зокрема, повідомив, що в області, згідно з підписаним в обласній Раді Меморандумом з головами громад щодо їх участі в програмі «Поліцейський офіцер громади», вже відкрито 36 поліцейських станцій. На Вінниччині після навчальних курсів у Харківському національному університеті внутрішніх справ уже працюють 93 поліцейські офіцери громад. Нині триває відбір кандидатів на чергові навчання. Загалом, громади Вінницької області потребують 200 таких працівників.

За словами Ігоря Волокітенка,  поліцейські офіцери громади в області мають 50 службових автомобілів. Він подякував обласній владі та органам місцевого самоврядування в територіальних громадах за всебічну підтримку проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Серед успішних програм, які реалізуються в області, Ігор Волокітенко також назвав проєкт «Кадетський корпус поліції», запроваджений за підтримки обласної влади. Минулого року в ньому взяли участь 36 старшокласників, 27 із них уже вступили  до навчальних закладів МВС України. Наступного року поліція планує продовжувати та розширювати проєкт «Офіс поліцейського в школі», спрямований на протидію булінгу в навчальних закладах.  Крім того, Ігор Волокітенко розповів про роботу груп протидії домашньому насильству на території області та нової безпекової системи відеонагляду.

Заступник начальника управління - начальник відділу чергової служби Управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України  Василь Самаруха повідомив учасникам зустрічі про стан аварійності на шляхах області. Він також наголосив, що на особливому контролі в патрульної поліції – протидія розповсюдженню наркотиків. За його словами, профілактична робота постійно проводиться з підлітками та їхніми батьками, підкресливши, що ефективною в цьому напрямі є співпраця з громадськими організаціями та активною молоддю.  

Ігор Волокітенко та Василь Самаруха відповіли на запитання депутатів обласної Ради.

Підсумовуючи результати зустрічі, перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон подякував представникам поліції за надану інформацію та зазначив, що спілкування було корисним і для представників Нацполіції області, які почули зауваження та пропозиції, і для депутатів та представників апарату обласної Ради.

- Ми налаштовані на подальшу конструктивну співпрацю, - сказав Володимир Кістіон.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь