A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чужих дітей не буває. Сімейні форми виховання. Патронат над дитиною.

Дата: 08.02.2022 13:15
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Про сімейні форми виховання, зокрема про послугу патронату над дитиною, як альтернатива офіційному працевлаштуванню начальником відділу соціальної роботи з дітьми та сім’ями КЗ «Центр надання соціальних послуг» Чечельницької селищної ради Катериною ЛИСЕНКО спільно з Чечельницькою районною філією Вінницького обласного центру зайнятості було проведено зустріч із зареєстрованими безробітними.

Проста істина, яку знають всі – найкраще середовище для зростання дитини – сім’я, і дитина розглядається у контексті сім’ї. Тому особлива увага держави приділяється тим дітям, які опинились поза сімейним оточенням та виховуються в закладах інституційного догляду, тобто в інтернатах. Причини перебування дітей в таких закладах різні і тут потрібен індивідуальний підхід. З метою меншої травматизації дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах, таку дитину можна влаштувати у сімейні форми виховання, але поки триває процес збору та оформлення всіх необхідних документів, в пригоді стають патронатні вихователі. Тобто люди, які усвідомлюють в чому полягає їх місія та готові протягнути «руку допомоги» тим, хто її потребує.

Передбачене грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. При влаштуванні 2-х і більше дітей, дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50% . Також держава гарантує сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

«Чужих дітей не буває. На жаль, обділені діти, відчуваючи свою неповноцінність і безззахисність, часто зневіряються у справедливості суспільства та сенсі подальшого життя. Тому ми, дорослі, зі свого боку маємо докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило з біологічними батьками», - зазначила Катерина Лисенко.

По завершенню заходу учасникам було роздано друковані інформаційні матеріали: «Сімейні форми виховання», «Про виплати на дітей у 2022 році» та «Як стати гарними батьками».


Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь