Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чужих дітей не буває. Сімейні форми виховання. Патронат над дитиною.

Дата: 08.02.2022 13:15
Кількість переглядів: 312

Фото без опису

Про сімейні форми виховання, зокрема про послугу патронату над дитиною, як альтернатива офіційному працевлаштуванню начальником відділу соціальної роботи з дітьми та сім’ями КЗ «Центр надання соціальних послуг» Чечельницької селищної ради Катериною ЛИСЕНКО спільно з Чечельницькою районною філією Вінницького обласного центру зайнятості було проведено зустріч із зареєстрованими безробітними.

Проста істина, яку знають всі – найкраще середовище для зростання дитини – сім’я, і дитина розглядається у контексті сім’ї. Тому особлива увага держави приділяється тим дітям, які опинились поза сімейним оточенням та виховуються в закладах інституційного догляду, тобто в інтернатах. Причини перебування дітей в таких закладах різні і тут потрібен індивідуальний підхід. З метою меншої травматизації дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах, таку дитину можна влаштувати у сімейні форми виховання, але поки триває процес збору та оформлення всіх необхідних документів, в пригоді стають патронатні вихователі. Тобто люди, які усвідомлюють в чому полягає їх місія та готові протягнути «руку допомоги» тим, хто її потребує.

Передбачене грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. При влаштуванні 2-х і більше дітей, дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50% . Також держава гарантує сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

«Чужих дітей не буває. На жаль, обділені діти, відчуваючи свою неповноцінність і безззахисність, часто зневіряються у справедливості суспільства та сенсі подальшого життя. Тому ми, дорослі, зі свого боку маємо докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило з біологічними батьками», - зазначила Катерина Лисенко.

По завершенню заходу учасникам було роздано друковані інформаційні матеріали: «Сімейні форми виховання», «Про виплати на дітей у 2022 році» та «Як стати гарними батьками».


Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь