Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відбувся круглий стіл EU Industry weeks 2022

Дата: 22.02.2022 09:17
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

У вінницькому хабі «Місто змістів» відбувся круглий стіл  EU Industry weeks 2022 від Єврокомісії. Вінницька обласна Рада є партнером  проєкту  «Молодь та Індустрія 4.0».

Організаторами кампанії є платформа Industry4Ukraine (комітет «Стала індустрія»), асоціація АППАУ, кластери ІАМ Києва, Вінниці, Миколаєва, Запоріжжя та Харкова. Такі  круглі столи відбуваються по 7 регіонах країни.

У заході взяли участь начальник управління по зв’язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проєктної діяльності та сприяння інвестиціям виконавчого апарату Вінницької обласної Ради Єлизавета Савчук і заступник начальника управління Володимир Шевчук.

- Пріоритетним напрямом діяльності Вінницької обласної Ради і голови обласної Ради Вячеслава Соколового є питання  залучення та можливість роботи молоді на промислових підприємствах, адже забезпечення сприятливих умов для розвитку індустріалізації – це безпосередній шлях до збільшення надходжень до бюджетів територіальних громад Вінниччини, мінімізація трудової міграції і можливість для молоді регіону реалізувати свій потенціал на території Вінницької області.

Під час проведення круглого столу відбулися  дискусії «Як зробити промисловість привабливою для молоді» і «Reskilling – виклик, потреба, досягнення стійкості промисловості». Обговорювалися, зокрема, питання ідентифікації базових викликів high-tech секторів національної  промисловості і окремих галузей Вінниччини.

У процесі  обміну успішними практиками залучення та утримання молоді на промислових підприємствах окремо було відзначено реалізацію за підтримки Вінницької обласної Ради проєкту створення навчального центру інновацій, інформаційних технологій й автоматизації ВНТУ-FRENDT та науково-дослідної лабораторії кабельно-провідникової продукції безпосередньо на базі Вінницького національного технічного університету.  Цей проєкт, який було започатковано ще у 2021 році, став першим у Вінницькій області   прикладом ефективності об’єднання зусиль науково-виробничої підприємства, органів місцевого самоврядування та навчального  закладу.
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь