A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Кабмін спростив процедуру подання документів для усиновлення дитини

Дата: 16.08.2022 15:23
Кількість переглядів: 177

Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2022 р. № 636 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо цифровізації процесів влаштування дітей у сімейні форми виховання» громадяни України, які бажають усиновити дитину, мають право подати заяву про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі не лише в паперовій, але і в електронній формі через особистий кабінет на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг, прикріпивши до неї необхідні документи, згенеровані з різних баз даних, державних реєстрів та інформаційних систем. Про згоду заявника надати оригінали документів для проведення перевірки робиться відмітка в електронній заяві.

На порталі «Дія» з’явилася нова фукція - "Усиновлення".

Відтепер отримати первинну консультацію щодо усиновлення можна і онлайн. За результатами консультації людина зможе або впевнитись у своєму бажанні та спроможності бути усиновлювачем, або обрати іншу форму сімейного виховання – опіку, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, сім’ю патронатного вихователя, або зробити висновок щодо передчасності свого рішення.

Як подати заявку на консультацію:

 авторизуйтеся на порталі Дія,

 виберіть послугу консультації з усиновлення,

 заповніть усі необхідні пункти та підпишіть заявку електронним підписом.

Подання заявки триває до 5 хв. Опрацювання — 15 робочих днів. Потім із вами зв’яжеться служба в справах дітей та організує консультацію.

Оригінали документів, скановані копії яких подано разом із електронною заявою, передаються працівнику служби у справах дітей під час обстеження житлово-побутових умов заявника.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, проходять курс підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за програмою, затвердженою Мінсоцполітики, крім випадків, коли заявники є родичами дитини, її опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь