A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

У липні платники перерахували до загального фонду державного бюджету 7,7 млрд грн акцизного податку

Дата: 26.08.2022 10:23
Кількість переглядів: 191

Платниками акцизного податку у липні 2022 року до загального фонду Державного бюджету України перераховано 7,7 млрд грн акцизного податку з вироблених та ввезених на митну територію України підакцизних товарів. Це майже на рівні відповідного періоду минулого року та на 0,7 відс. (57,3 млн грн) більше затверджених  показників доходів.

У липні продовжує зберігатися позитивна динаміка в надходженнях акцизного податку з алкогольних напоїв, зокрема, лікеро-горілчаної продукції.

Так, надходження акцизного податку з виробленої та ввезеної на митну територію України лікеро-горілчаної продукції за вказаний період склали 0,8 млрд грн. Це на 7,2 відс. (56,5 млн грн) більше фактичних надходжень минулого року та на 39,3 відс. (237,4 млн грн) більше затверджених показників доходів.

Нагадуємо, що з 1 травня 2022 року набрали чинності норми закону щодо перенесення на виробників та імпортерів тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, обов’язку сплати 5-відс. акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів.

Так, у липні 2022 року за звітний період червень 2022 року виробниками та імпортерами було задекларовано 494 млн грн 5-відс. акцизного податку. Це у 2 рази більше середньомісячних показників січня –квітня 2022 року та у 1,9 раза показників 2021 року.

Крім того, 150 млн грн 5-відс. акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюновими виробами задекларовано суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі у липні по залишках нереалізованих тютюнових виробів, вироблених до 1 квітня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь