Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

9 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ЗЛОЧИНІВ ГЕНОЦИДУ

Дата: 09.12.2022 08:17
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

 

Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про відзначення цього Дня у вересні 2015 року, приурочивши до дати ухвалення Конвенції про запобігання геноциду і покарання за нього.

Конвенція означує геноцид як злочин, що порушує норми міжнародного права, як дії, вчинені з наміром повністю чи частково знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу.

Наймасовішим було вбивство голодом етнічних українців у 1932–1933 роках радянською владою … Голодомор в Україні вже визнали геноцидом у багатьох країнах.

Українці не раз відчували на собі подібні жахливі прояви. Переживають і зараз, під час повномасштабного вторгнення рф. Українці не забудуть Бучанську різанину, Ірпінську трагедію, вбивства на Чернігівщині та Сумщині, жахи Маріуполя з авіаударами по пологовому будинку та Драмтеатру, безжальний розстріл на вокзалі в Краматорську, ракетні обстріли Вінниччини, звірства на окупованих територіях.

І зараз, і тоді – у 30-х роках, і загалом не один раз за всі 70 років, що Україна перебувала під окупацією СРСР, радянський режим використовував голод як смертоносну зброю. Паралельно застосував й інші інструменти: депортацію, репресії, розстріли, примусову працю, русифікацію. Метою всіх цих дій було знищення української нації.

Людина – найвища цінність у цивілізованому суспільстві. Вшановуючи людську гідність тих, хто став жертвою геноциду, подбаймо про те, щоб подібних злочинів не траплялось більше ніколи…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь