Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

9 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ЗЛОЧИНІВ ГЕНОЦИДУ

Дата: 09.12.2022 08:17
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

 

Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про відзначення цього Дня у вересні 2015 року, приурочивши до дати ухвалення Конвенції про запобігання геноциду і покарання за нього.

Конвенція означує геноцид як злочин, що порушує норми міжнародного права, як дії, вчинені з наміром повністю чи частково знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу.

Наймасовішим було вбивство голодом етнічних українців у 1932–1933 роках радянською владою … Голодомор в Україні вже визнали геноцидом у багатьох країнах.

Українці не раз відчували на собі подібні жахливі прояви. Переживають і зараз, під час повномасштабного вторгнення рф. Українці не забудуть Бучанську різанину, Ірпінську трагедію, вбивства на Чернігівщині та Сумщині, жахи Маріуполя з авіаударами по пологовому будинку та Драмтеатру, безжальний розстріл на вокзалі в Краматорську, ракетні обстріли Вінниччини, звірства на окупованих територіях.

І зараз, і тоді – у 30-х роках, і загалом не один раз за всі 70 років, що Україна перебувала під окупацією СРСР, радянський режим використовував голод як смертоносну зброю. Паралельно застосував й інші інструменти: депортацію, репресії, розстріли, примусову працю, русифікацію. Метою всіх цих дій було знищення української нації.

Людина – найвища цінність у цивілізованому суспільстві. Вшановуючи людську гідність тих, хто став жертвою геноциду, подбаймо про те, щоб подібних злочинів не траплялось більше ніколи…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь