A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Водії та пішоходи – неухильне дотримання правил дорожнього руху зберігає життя

Дата: 13.12.2022 13:05
Кількість переглядів: 109

Із початком зими та частими погодними змінами (сильні тумани, дощ, сніг, ожеледиця на проїзній частині), на жаль, значно зросла кількість ДТП. Лише минулого тижня на автошляхах Гайсинського району сталися три смертельні автопригоди. 

Тому, не припиняємо звертатися до всіх учасників дорожнього руху з проханням дотримуватися правил дорожнього руху:

- пішоходам не ходити по проїзній частині при наявності тротуарів, переходити дорогу у встановлених місцях;
- у темну пору доби пішоходи повинні виділити себе світло-відбиваючими елементами або використовувати ліхтарики;
- водіям транспортних засобів у зв’язку з погіршенням погодних умов необхідно бути максимально уважними: різко не маневруйте, не гальмуйте, дотримуйтесь достатньої дистанції та користуйтеся пасками безпеки.

Щодо криміногенної ситуації, у період з 5 по 11 грудня 2022 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 350 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 49 злочинів з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 7 - порушення законів та звичаїв війни,  8 - крадіжки, 6 – шахрайства, 5 - нанесення тілесних ушкоджень, 4 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 3 - порушення правил безпеки дорожнього руху та інші.

6 грудня до поліції звернувся 26-річний мешканець с. Мар’янівка Гайсинської територіальної громади з повідомленням про викрадення його автомобіля Mercedes-Benz Sprinter. Незамкнений транспортний засіб з ключами в замку запалення був запаркований на вулиці біля його домогосподарства. Поліцейські з’ясували, що до злочину причетний 20-річний житель Дашівської територіальної громади. Зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, побачив припаркований автомобіль та вирішив цим скористатись. Відкривши двері транспортного засобу, він від’їхав за кількасот метрів від місця події, де його й розшукав власник транспортного засобу та викликав поліцію. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання - до п'яти років позбавлення волі.

6 грудня близько 19.20 год неподалік села Тишківка 42-річний водій вантажного автомобіля Mercedes-Benz, житель м. Луцьк, рухаючись автодорогою зі сполученням Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення із автобусом ПАЗ, за кермом якого був 55-річний мешканець Миколаївської області. У результаті аварії водій автобуса ПАЗ та його 25-річний пасажир отримали травми несумісні з життям. Водій вантажівки госпіталізований до місцевої лікарні. Автомобілі поміщені на арештмайданчик. Слідчі з’ясовують усі причини та обставини автопригоди.

7 грудня близько 8.30 год на території одного із товариств в Гайсинському районі 33-річний водій автомобіля Scania залишив транспортний засіб, не подбавши про безпечне паркування вантажівки. Внаслідок чого вантажний автомобіль покотився й здійснив наїзд на 40-річного жителя, який знаходився біля свого транcпортного засобу. Чоловік від отриманих травм загинув на місці події. Водій автомобіля освідуваний, він тверезий. 

8 грудня в місті Гайсин близько 13.00 год 66-річний водій «ВАЗа» намагався здійснити розворот у забороненому для цьому місці, що призвело до зіткнення з вантажівкою, яка рухалась у попутному напрямку. В результаті автопригоди травми не сумісні з життям отримала 58-річна пасажирка легковика. Водій «ВАЗа» помер у лікарні під час надання медичної допомоги. Слідчі з’ясовують усі причини та обставини автопригоди. 

За цими фактами поліція розслідує провадження за ч.2 та ч. 3 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб). За такі правопорушення передбачене покарання - до 10 років позбавлення волі.
8 грудня працівники сектору реагування патрульної поліції Відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції затримали 37-річного правопорушника, який погрожував фізичною розправою жителю м. Бершадь та поліцейським. Чоловік затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Поліцейські не постраждали. За цим фактом проводиться розслідування за ч. 1 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років позбавлення волі. Остаточна правова кваліфікація діям зловмисника буде надана після проведення ряду процесуальних дій.
9 грудня бершадські поліцейські затримали 40–річного раніше судимого жителя Бершадської територіальної громади, який, бувши на підпитку, висловлювався нецензурною лайкою в бік поліцейських та завдав тілесних ушкоджень одному з них. Подія сталась близько 18:20 год на одній із вулиць села Флорино. Після застосування спецзасобів правопорушник почав бити ногою по службовій автівці поліцейських. В лікарні працівнику поліції надали медичну допомогу. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Бережіть себе та своїх рідних!

Володимир ЦВІГУН, начальник Гайсинського РУП ГУНП у Вінницькій області, підполковник поліції    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь