A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Про вирубку ялинок у передноворічний період 2023 року та її наслідки

Дата: 15.12.2022 13:28
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Нині під російською окупацією та бойовими діями перебуває близько 450 тис. га лісів України, пожежами знищено понад 13 тис. гектарів. Сьогодні ліс є полем бою, прихистком для наших воїнів, сировиною для обігріву населення та являється важливим природнім, цінним ресурсом навколишнього середовища.

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до 2023 року, закликаємо усіх громадян вимагати від реалізаторів новорічних ялинок документи, що підтверджують законність їх набуття, та не купувати новорічні ялинки невідомого походження без електронного маркування.

Нагадуємо, що за незаконну порубку і пошкодження дерев; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення передбачена адміністративна відповідальність від 510 гривень до 1020 гривень штрафу, згідно до ст. 65 КУпАП.

Нагадуємо керівникам ринків та торгівельних майданчиків територіальної громади про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства та недопущення випадків порушень чинного законодавства України під час реалізації хвойних насаджень у передноворічний період 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь