A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Гайсинське районне управління поліції інформує

Дата: 20.12.2022 10:34
Кількість переглядів: 83

У період з 12 по 18 грудня 2022 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 300 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 29 злочинів з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 6 - нанесення тілесних ушкоджень,4 – шахрайства, 3 - крадіжки, 1 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 1 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 1 - порушення законів та звичаїв війни,  1 - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі та інші.

18 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 8, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 3, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 5, відділення поліції2 (смт. Ттостянець) – 2.

12 грудня близько 07.00 у с. Райгород сталося ДТП. 63-річний водій, рухаючись на вантажному автомобілі КРАЗ у напрямку м. Гайсин, здійснив наїзд на 55-річного чоловіка, який йшов поруч з велосипедом по проїжджій частині у попутному напрямку. Унаслідок аварії велосипедист госпіталізований до місцевої лікарні. Учасники події освідувані, вони тверезі. За фактом автопригоди розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

12 грудня в Теплицькій територіальній громаді 44–річний водій Skoda, не впорався з керуванням транспортного засобу та допустив зіткнення з запаркованим на узбіччі дороги автомобілем Renault. В результаті зіткнення автівок ніхто не постраждав. За нескладання протоколу правопорушник з явними ознаками алкогольного сп’яніння запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає ув’язнення строком на 4 роки. Також на правопорушника поліцейські склали протоколи за ст.130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 КУпАП України (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

15 грудня працівники поліції в с. Купчинці Дашівської територіальної громади виявили, що в одному з магазинів продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснювався без марок акцизного збору та відповідних документів. З приміщення торгового закладу правоохоронці вилучили тютюнових виробів на суму 10 400 грн та алкогольних виробів на суму 80 000 грн. За даним фактом поліцейські склали адміністративні протоколи за ч.1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності). Санкції статті передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Поліцейські продовжують працювати в посиленому режимі заради спокою та безпеки жителів району.

 

 

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь