A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тепер діють правила тиші!

Дата: 21.12.2022 09:42
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Сьогодні, під час воєнного стану, голосні вибухи святкових салютів не в радість і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру, особливо для людей літнього віку, дітей, хворих, переселенців із зон активних бойових дій та військових.

Незабаром розпочняться новорічні свята, які до повномасштабного вторгнення люди звикли святкувати гучно, запускаючи різноманітні феєрверки та салюти.

Тож наголошуємо: запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено.

Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Також поліцейські разом з іншими профільними службами перевірятимуть дотримання законодавства щодо реалізації піротехніки на ринках та у роздрібно-торговельних мережах.

За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:

- стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності). Санкція статті передбачає – накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

-  стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Санкція статті передбачає – накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Санкція статті передбачає накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

-   стаття 296 КК України (Хуліганство). Санкція статті – накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Закликаємо УСІХ з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів та не порушувати законодавство!

Громадяни можуть повідомити до поліції про відомі їм факти ігнорування вищезазначених заборон за номером «102».

Посилання: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid.gaisyn/posts/pfbid02jmLfSrXSnj49hXcq7FGS26Ju4etq2togT3Qdy22skF3xk1CKi6gDYNTHhXg4xYiSl

Детальніше про безоплатну правову допомогу за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

Нагадуємо, що за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Чечельницького бюро правової допомоги Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у звичайному режимі без перерви на обід  з 09-00 год. до 18-00 год.  за адресою: смт Чечельник, вул. Свято- Михайлівська, 7 або за телефоном (04351) 2-10-47 та безкоштовним номером 0 800 213 103, також за правовою інформацією заходьте на довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid за адресою https://wiki.legalaid.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь