Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Повернення в Україну: що необхідно знати?

Дата: 25.01.2023 13:26
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

На сьогодні діють  правила в’їзду в Україну дитини – громадянина України, яка  народилася за кордоном і має іноземне свідоцтво про народження. Також є механізм оформлення посвідчення на повернення в Україну особи, яку примусово вивезли в російську федерацію.

Дитина може в'їхати у супроводі своїх законних представників, наприклад батьків, опікунів на підставі посвідчення особи на повернення в Україну. Його можна отримати в найближчій українській дипломатичній установі у країні, де перебувають ці люди.

Для повернення в Україну особи, яку примусово вивезли в рф необхідно звернутися до територіального органу Державної міграційної служби. Оскільки зазвичай документи, які посвідчують особу і підтверджують належність до громадянства України, у таких людей вилучені, викрадені або знищені. Відтак звернення до ДМС дає право оформити посвідчення на повернення в Україну.

Деталі на порталі МВС України за посиланням:  https://bit.ly/3Hu76sp


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь