Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Сергій Борзов: У 2023 році на Вінниччині посів сільськогосподарських культур очікується на площі понад 1,6 млн. га

Дата: 25.01.2023 13:37
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Як зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов, в Україні очікуються зміни в структурі посівів під час весняної кампанії 2023 року.

«За прогнозами експертів, аграрії засіють більше олійних культур, а також формується тренд до вирощування нішевих культур. Збільшать і площі під гречкою та горохом - на них гідні ціни всередині країни, та їх культивування відповідає вимогам продовольчої безпеки», - зазначив очільник області.

За його словами, на Вінниччині структура посівних площ дещо зміниться в частині зменшення площ під зерновими культурами (з 49,7% до 43,7%) та збільшення під технічними (з 35,1% до 40,7%) - овочами, картоплею та кормовими культурами.

«Зокрема, прогнозується зменшення площ під озимими зерновими на 6% кукурудзою на зерно – на 22% до показників 2022 року. Натомість площі під соняшником прогнозовано зростуть на 8,4%, соєю – на 12,5%, цукровими буряками - на 27%. Збільшиться і площа під картоплею та овочами на 1%, кормовими культурами – на 6%», - повідомив Сергій Борзов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь