A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Засідання територіальної міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Дата: 26.01.2023 08:39
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

За ініціативи КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради 25 січня 2023 р. відбулось засідання територіальної міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

У засіданні взяли участь представники органів та служб, до повноважень та компетенції яких належить захист, підтримка та допомога особам, які постраждали від війни.

На порядок денний винесено питання:

1. Про утворення територіальної Міжвідомчої ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми та затвердження Положення про міжвідомчу раду.

2. Створення робочої групи з питань соціально-психологічної підтримки та допомоги сім’ям Захисників та Захисниць України, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб) Міжвідомчої ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Чечельницької територіальної громади.

3. Обговорення основних складових діяльності щодо надання соціальної і психологічної підтримки сімей на рівні громади. Визначення пріоритетів роботи на 2023 рік та окремих напрямків, які потрібно започаткувати, підсилити, вдосконалити.

4. Затвердження плану роботи на 2023 рік.

Під час презентації алгоритму дій щодо створення в громаді системи роботи з питань соціальної підтримки населення, яке постраждало від війни директор КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради Богуш Сергій Володимирович акцентував на необхідності проведення системної роботи із залученням достатньої кількості фахівців різних галузей – органів соціального захисту населення, медиків, юристів, освітян, фахівців із соціальної роботи, психологів. Усе для того аби забезпечити дієву допомогу сім’ям зазначеної категорії. В основі роботи - індивідуальний підхід до кожної родини.

Усі учасники засідання погодились з тим, що забезпечення міжвідомчої взаємодії щодо реалізації державної політики у сфері соціальної підтримки населення, яке постраждало від війни на рівні громади, зокрема чіткий розподіл обов’язків відповідно до повноважень і можливостей, налагоджена міжвідомча взаємодія (спрямована на адресну роботу з кожною родиною, оперативне реагування на зміну потреб і ситуацій в родині ), об’єднання зусиль працівників різних галузей (щоб мати можливість задовольняти найрізноманітніші потреби сімей), грають ключову роль у наданні соціальної підтримки та допомоги внутрішньо переміщеним сім’ям , а також сім’ям Захисників та Захисниць України Чечельницької територіальної громади.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь