A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ НА ЧАСІ

Дата: 01.03.2023 15:21
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Сьогодні центром соціальної роботи та надання соціальних послуг є громада.

Саме на базовому рівні допомога людині може бути дієвою, виявлення соціальних проблем – вчасним і на ранніх стадіях, оцінка потреб родини – точною, надання індивідуальної допомоги – адресною, що зробить родину спроможною вирішувати свої проблеми в подальшому.

В часі війни в рази збільшилася кількість людей, які опинилися в складних життєвих обставинах та які потребують підтримки у вигляді соціальних послуг. Відтак завдання громад - організувати безперешкодне надання своїм мешканцям якісних соціальних послуг відповідно до їхніх потреб,

Про підсумки діяльності надання соціальних послуг сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах у 2022 році та пріоритети на 2023 рік йшлося під час колегії Вінницький обласний центр соціальних служб , у якій взяла участь Наталя Квят.

Пріоритетним напрямком роботи Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області є здійснення державного контролю за дотриманням законодавства під час надання соціальних послуг.

У 2022 році проведено 11 заходів державного контролю на предмет дотримання надавачами соціальних послуг вимог законодавства під час надання соціальних послуг:

Фото без опису2 планові перевірки (Гніванський центр соціальних послуг «Джерело», Центр надання соціальних послуг Жмеринської міської ради);

Фото без опису9 позапланових перевірок (Територіальний центр надання соціальних послуг Калинівської громади, Могилів-Подільський міський центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Центри надання соціальних послуг Липовецької, Тульчинської Шаргородської, Піщанської, Літинської, Мурафської, Агрономічної громад).

За результатами проведених перевірок виявлено 216 порушень вимог законодавства, усунення яких взято Головним управлінням на контроль.

75% порушень усунено, 15% - усунено частково, 10 % - не усунено.

Щодо роботи відділів соціальної роботи - за результатами перевірок виявлено 45 порушень, з яких 80% порушень усунено, 11% - усунено частково, 9 % - не усунено.

На те, щоб система соціальних послуг у громадах запрацювала на повну потужність потрібен ще час. Але вже зараз якість життя людей там, де зміни відбулись, помітно зросла.

Ми і надалі продовжуємо здійснювати державні заходи контролю, в тому числі й усунення надавачами соціальних послуг виявлених порушень, аби соціальні сервіси для кожної людини були доступними та професійними.

Інвестиції у розвиток соціальних послуг – одні з найвигідніших для держави. Вони забезпечують сталий розвиток, інклюзивне суспільство та рівні можливості. Відтак країна стає комфортною та безпечною для кожного, а життя у такій країні – насправді гідними.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь