Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу

Дата: 27.03.2023 16:36
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

 

На сьогоднішній день однією з актуальних проблем суспільства є проблеми розвитку та соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це можливо  лише тоді, коли дитина виховується в родині. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою  біологічній родини може слугувати інша сім’я.

       Держава намагається зробити все для того, аби забезпечити якомога більшу кількість дітей даної категорії, саме сімейними формами виховання (усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу).

       Прийомна сім’я – це сім’я, яка взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

       Дитячий будинок сімейного типу (далі ДБСТ) – це сім’я, яка взяла на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

       Основна мета прийомної сім’ї/дитячого будинку сімейного типу – забезпечити сімейне виховання дітей, які за певних життєвих обставин позбавлені можливості виховуватися у своїй родині.

       Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

       Якщо Ви відчуваєте в собі сили та бажаєте подарувати шанс на гідне життя дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, звертайтесь за детальною інформацією до комунальної установи «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради за адресою:
 вул. Героїв Майдану, 31, смт. Чечельник,  Гайсинського  району Вінницької області.

 

 

Директор КУ «ЧСЦСС» Чечельницької селищної ради        Сергій БОГУШ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь