Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Фахівці Вінниччини продовжують вдосконалювати доступність медичних послуг для ВПО

Дата: 28.04.2023 15:15
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Благодійний фонд «Право на захист» організував національну консультацію «Доступ до медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб: проблемні питання та шляхи їхнього вирішення». 

В онлайн-заході взяла участь заступниця директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Тетяна Бондаренко.

Вона розповіла, що з перших днів війни Вінницька область стала транзитною для людей, які тікали від війни. У нас функціонує чотири заклади, які прийняли важких евакуйованих пацієнтів:

  • Турбівська лікарня;
  • Муровано-Куриловецька лікарня;
  • Дашівська лікарня;
  • Чечельницька лікарня.

«Загалом від початку березня за медичною допомогою звернулися 47 038 ВПО: з  них 18 943 мають укладені декларації з нашими сімейними лікарями. 9969 осіб отримали гуманітарну допомогу у вигляді ліків та медичних засобів. Також у нас народилось 698 немовлят ВПО і ще 169 жінок перебувають на обліку. Підкреслюю, що внутрішньо переміщені особи мають право отримувати первинну медичну допомогу за місцем проживання та без декларації», - зазначила Тетяна Бондаренко.

Між іншим, у червні минулого року Департамент охорони здоров’я та реабілітації ОВА став переможцем в проєкті USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», який спрямований на налагодження чіткої медичної комунікації з ВПО. На місцевому радіо транслювався ролик, де розповідали про доступність медичної допомоги для внутрішніх переселенців. Також були виготовлені листівки з детальною інформацією про медичні заклади Вінниччини: їхні послуги та контакти. Інформацію розповсюджували у територіальних громадах області, плакати були розміщені у лікарнях і ЦПМСД.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь