Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Фахівці Вінниччини продовжують вдосконалювати доступність медичних послуг для ВПО

Дата: 28.04.2023 15:15
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Благодійний фонд «Право на захист» організував національну консультацію «Доступ до медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб: проблемні питання та шляхи їхнього вирішення». 

В онлайн-заході взяла участь заступниця директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Тетяна Бондаренко.

Вона розповіла, що з перших днів війни Вінницька область стала транзитною для людей, які тікали від війни. У нас функціонує чотири заклади, які прийняли важких евакуйованих пацієнтів:

  • Турбівська лікарня;
  • Муровано-Куриловецька лікарня;
  • Дашівська лікарня;
  • Чечельницька лікарня.

«Загалом від початку березня за медичною допомогою звернулися 47 038 ВПО: з  них 18 943 мають укладені декларації з нашими сімейними лікарями. 9969 осіб отримали гуманітарну допомогу у вигляді ліків та медичних засобів. Також у нас народилось 698 немовлят ВПО і ще 169 жінок перебувають на обліку. Підкреслюю, що внутрішньо переміщені особи мають право отримувати первинну медичну допомогу за місцем проживання та без декларації», - зазначила Тетяна Бондаренко.

Між іншим, у червні минулого року Департамент охорони здоров’я та реабілітації ОВА став переможцем в проєкті USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», який спрямований на налагодження чіткої медичної комунікації з ВПО. На місцевому радіо транслювався ролик, де розповідали про доступність медичної допомоги для внутрішніх переселенців. Також були виготовлені листівки з детальною інформацією про медичні заклади Вінниччини: їхні послуги та контакти. Інформацію розповсюджували у територіальних громадах області, плакати були розміщені у лікарнях і ЦПМСД.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь