A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Як не стати жертвами шахрайства з використанням фішингу — рекомендації кіберполіції

Дата: 30.05.2023 14:41
Кількість переглядів: 46

Під час воєнного стану набули популярності схеми з використанням фішингових сайтів, які маскуються під ресурси для оформлення соціальних виплат від держави, фондів, міжнародних організацій.

На фішинговий сайт може вказувати будь-яка відмінність у URL-адресі (зайві символи, невірне написання). Користувачам варто завжди звертати увагу на адресу необхідного сайту, а також не переходити за підозрілими гіперпосиланнями і не вводити конфіденційні дані.

Для онлайн-шопінгу рекомендуємо використовувати перевірені сайти, а інформацію щодо соціальних виплат отримувати лише з офіційних сторінок державних органів.

Кіберполіція наголошує, що схеми з використанням фішингу зловмисники можуть використовувати і на платформах оголошень. Тому при купівлі-продажу товарів, обговорюйте деталі угоди лише у чаті цієї платформи і не переходьте у сторонні месенджери.

 

 

Гайсинське районне управління поліції інформує

 

З 22 по 28 травня поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 419 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. 28 подій з ознаками кримінальних правопорушень (6 крадіжок, 4 злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 3 факти умисних легких тілесних ушкоджень, 2 шахрайства, по 1 факту - незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збуту лісу, хуліганство, ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період та інші).

 

У сфері дотримання безпеки дорожнього руху поліцейські виявили та задокументували 15 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Відносно водіїв складено протоколи про вчинення адміністративної відповідальності, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 6, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 5, відділення поліції № 1 (м. Теплик) – 3, відділення поліції № 2 (смт Тростянець) – 1.

 

Шановні водії! В жодному разі не сідайте за кермо в нетверезому стані! Бережіть себе та людей навколо вас!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь