A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

4 червня - День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 02.06.2023 15:23
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

«Війна є лихо та злочин, що укладає в собі всі лиха і всі злочини». (Вольтер)

З 2014 року дата набула особливого значення безпосередньо для громадян нашої країни. А після 24 лютого 2022 року життя всіх дітей нашої держави змінилося, кожна дитина зазнала вплив агресії безпосередньо на собі. Це стосується і дітей які вимушено залишили свої домівки, через евакуацію, і дітей які були насильно переміщенні за межі нашої держави, тих хто залишився без батьків, або без одного з батьків, ті хто вимушено розлучилися з батьками, діти які постраждали від поранень або катувань, діти, які залишаються в зоні активних дій, діти які знаходяться в окупації, діти яких було вбито.

"На території Донецької, Луганської та інших областей із 2014 року внаслідок збройної агресії Російської Федерації та інших дій держави-агресора проти України загинуло щонайменше 240 дітей", - йшлося у парламентській Постанові № 5343 від 1 червня 2021 року.

З 24 лютого 2022 року діти України знову страждають від нової хвилі військових злочинів та жорстокості, з якими на нашу землю прийшла армія росії.

Кількість жертв серед невинних дітей зростає і шокує. За даними Офісу Генерального прокурора, за сто днів війни загинула 261 дитина, 465 зазнали поранень. Наразі ця цифра становить щонайменше 461 дитина, ще майже 1000 українських дітей росія скалічила. Ця статистика не враховує фактів, які відбуваються на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, у місцях ведення активних військових дій.

Найбільше дітей постраждало у Донецькій області – 445, Харківській – 272, Київській – 123, Херсонській – 90, Запорізькій – 84, Миколаївській – 83, Чернігівській – 68, Луганській – 66, Дніпропетровській – 64.

Злочини проти дітей не повинні зійти з рук тим, хто їх коїть. Кожен буде притягнутий до відповідальності. Після перемоги України справедливість буде відновлено.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь