A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Обмін досвідом щодо підтримки сімей захисників та захисниць України

Дата: 06.06.2023 11:44
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

КУ "Чечельницький селищний центр соціальних служб"

як учасник семінар - наради для керівників, щодо надання соціальних послуг та психологічної підтримки членам сімей захисників та захисниць України

презентовано власний досвід щодо виявлення отримувачів соціальних послуг вказаної категорії, оцінювання їх потреб, аналізу можливості громади у задоволенні визначених потреб та задоволення визначених потреб відповідними суб’єктами соціальної роботи на запрошення Вінницького обласного центру соціальних служб для 63 керівників надавачів послуг Вінницької області.

 

      5 червня 2023 року Вінницьким обласним центром соціальних служб проведено семінар-нараду з керівниками центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) щодо надання соціальних послуг та психологічної підтримки членам сімей захисників та захисниць України.

Відкриваючи нараду, Олена Стоялова, директор Вінницького обласного центру соціальних служб, вказала на завдання, яке після початку воєнних дій стало для області вимогою часу – створити в кожній громаді систему підтримки постраждалих від війни, в тому числі – сімей захисників та захисниць. «Майже рік напруженої роботи приніс кожній громаді результати і власний досвід. Цей досвід – унікальний, адже крім використання єдиних для усіх громад вимог та підходів до створення системи, враховано особливості, потреби та ресурси кожної громади зокрема. Такий досвід потребує професійного обговорення», – зазначила О.Стоялова.

Ольга Слободяник, заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб, ознайомила учасників зі станом формування системи соціально-психологічної підтримки сімей захисників і захисниць України в громадах області, здійснення соціальної роботи з ними протягом І кварталу 2023 року та анонсувала створення на майданчику обласного центру онлайн платформи для обміну досвідом між надавачами соціальних послуг з питань надання соціально-психологічної підтримки.

Під час подальшого обговорення теми власним досвідом щодо виявлення отримувачів соціальних послуг з числа сімей захисників та захисниць, оцінювання їх потреб, аналізу можливостей громад у задоволенні визначених потреб та їх задоволення відповідними суб’єктами соціальної роботи поділилися

 

керівники центрів Крижопільської, Чечельницької та Уланівської територіальних громад – Людмила Гончарук, Сергій Богуш та Валентина Гринчук. Учасники наради мали можливість поставити запитання та розповісти про свій досвід роботи в даному напрямку.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь