Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Надання психологічної підтримки жителям смт.Чечельник

Дата: 16.06.2023 15:29
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

16 червня 2023 року, психолог КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради Оксана Санжаревська провела зустріч із членами родин Захисників України та жителями Чечельницької громади, які піклуються про своє психологічне здоров’я .

На занятті учасники пригадали раніше вивчені вправи, поділилися враженнями від виконання домашнього завдання, обмінялися досвідом про найвдаліші та найдієвіші вправи для себе особисто, виконували вправи на «скид небажаних почуттів»

Новою була вправа «Цінності». Учасники визначили загальноприйняті цінності, доповнюючи їх власними, та говорили про те, що цінуємо в інших. З`ясували, що люди, зазвичай, помічають лише те, що ми відчуваємо від інших і що ми проявляємо у відповідь (до рідних, до близьких, до людей з громади). При виконанні цієї вправи учасники дійшли до висновку, що цінності мають велике значення в житті кожної людини, вони допомагають зорієнтуватися у світі та приймати важливі рішення.

Навчаючись виконувати вправу «Проявляємо добро», відкрили для себе той факт, що як правило ми помічаємо/проявляємо добро до рідних та близьких і в той же час зовсім не проявляємо його по відношенню до себе. Тому, вчилися дякувати собі за те, що ми робимо, вчилися пробачати собі деякі помилки, ставитися до себе не критично.

Цей тренінг став корисним для учасників, які відчувають проблемами із самопочуттям та ставляться з недовірою до власних сил.

Звернутися за психологічною підтримкою найкраще, коли « ще не накрило». Тоді є ймовірність не дійти до межі, а пропрацювати все наперед.

Якщо вам вдається справлятися самостійно – це чудово. Та пам'ятайте, що завжди є можливість спростити та пришвидшити вирішення питань, які турбують, із фахівцем. Спеціаліст зможе подивитися на ситуацію зі сторони й, можливо, побачить рішення, які неможливо помітити зсередини.

Кваліфіковані спеціалісти мають фахову освіту та навички, володіють відповідним набором інструментів та технік. Часом вони використовують прості питання, які допомагають знайти неочевидні відповіді.

Наступна зустріч – через тиждень (вул Героїв Майдану,31 3-й поверх адмінбудівлі 0502120732 )

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь