Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тренінги з вебдоступності

Дата: 29.06.2023 14:00
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

26-27 червня  представників органів публічної влади Вінницької області навчали забезпечувати вебдоступність державних онлайн-ресурсів

Даний тренінг організували у співпраці із Вінницька обласна державна адміністрація за фінансування Японії. Вищезгадані ініціативи щодо розробки законодавства із вебдоступності здійснили у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України у межах «Проєкту підтримки Дія», що ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції.

У заході взяли участь державні службовці з обласної, міської та районних рад Вінниччини, а також представники різних рівнів органів влади з Житомирської, Хмельницької та Одеської областей.

Аналогічне навчання також проведуть для державних службовців Львівщини та Полтавщини.

Захід пройшов у змішаному форматі: офлайн та онлайн.

Від Чечельницької територіальної громади навчання пройшов - завідувач сектору засобів масової інформації та зв’язків з громадськість Олег Атаманенко.

Вчилися, як писати тексти і створювати відео, публікації та вебсайти таким чином, щоб вони були доступними для усіх людей, у тому числі тих, хто не бачить і користується в інтернеті спеціальними допоміжними технологіями – скрінрідерами.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік наголосив, що профільне міністерство за підтримки партнерів прагне досягти максимальної цифрової доступності у країні.

Як зазначив заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець, інформація, що розміщується на офіційних вебресурсах має вкрай важливе значення.

«Саме тому забезпечення доступності та інклюзивності усіх без винятку сфер, включаючи цифрову, залишається у пріоритеті – така позиція обласної військової адміністрації», – наголосив Андрій Кавунець.

Вебдоступність – один із тих ключових напрямків, над яким ПРООН в Україні працює разом із Міністерством цифрової трансформації України. Завдяки спільним зі Швецією зусиллям в останні роки у країні докорінно змінили законодавство,  що регулює вебдоступність  держсайтів.


Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь