Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Організація спроможності мережі закладів охорони здоров’я …

Дата: 13.07.2023 13:49
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Кабінет Міністрів України 28 лютого 2023 року схвалив Постанову № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я»,  яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медичних закладів.

Головна мета Міністерства охорони здоров’я України – забезпечити українців доступною,  якісною та безоплатною медичною допомогою.

Для реалізації цієї стратегічної мети розпочато процес формування мережі спроможних закладів. Закладів зі знаком якості з чіткими гарантіями,  що пацієнт потрапить саме туди,  де точно будуть фахівці необхідного профілю та потрібне медичне обладнання,  щоб надати всю фахову допомогу.

Ознайомившись з даною постановою,  селищний голова Світлана  ПАЛІСІКА та головний лікар КНП  «Чечельницької  РЛ»  Наталія РУДЬ зрозуміли, що наш медичний заклад за браком фахівців та за відсутності відповідного медичного обладнання не зможе ввійти в спроможну мережу.  Дане питання викликало тривогу у керівників,оскільки розуміли,що збереження лікарні в громаді - пріоритетне завдання ,так як ми знаходимось у самому віддаленому куточку Вінницької області і залишити наших жителів без першої медичної допомоги не могли.

Під головуванням першого заступника голови Вінницької ОВА Наталії ЗАБОЛОТНОЇ  відбулася нарада з питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я,  в якій взяла участь директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга ЗАДОРОЖНА та всі керівники громад разом із головними лікарями .

Керівництво області з розумінням поставилось до проблем громади та переконали в тому, що наша лікарня буде працювати поза спроможною мережею. Від імені всієї Чечельницької  громади щиро дякуємо Наталії Михайлівні за те,  що дала право на життя нашому закладу.

З того часу живемо за принципом: «не спроможна мережа ще не вирок» і розпочали реанімувати лікарню.

За кошти Чечельницької селищної ради зробили капітальний ремонт трьох кімнат приймального відділення вторинної ланки медицини, душову та туалетну кімнату того ж відділення;  поточний ремонт колишнього дитячого відділення, в якому проживають сьогодні на постійній основі ВПО літнього віку, але для того, щоб дітки нашої громади не відчували дискомфорту під час лікування, ми розділили відділення на дві половини,  встановили за кошти селищної ради металопластикову перегородку,  побудували туалетну кімнату,  а за сприянням двох підприємців Лесика Валентина Івановича та Гончаренка Романа Васильовича зробили капітальний ремонт коридору дитячої сторони відділення.  Підвісну стелю лікарня придбала за власні кошти.

В другій половині,  де проживають ВПО за кошти селищної ради було зроблено капітальний ремонт інфекційної палати,  капітальний ремонт окремої  їдальні для переселенців, капітальний ремонт,  окремого додаткового виходу.

Повністю замінено підлогу у відділені невідкладної медичної допомоги, замінено підлогу на коридорі другого поверху будівлі, замінено підлогу у їдальні терапевтичного відділення, замінено підлогу у залі очікування між колишнім дитячим та терапевтичним відділенням,  повністю замінено підлогу та два вікна у коридорі адмінбудівлі,  здійснено капітальний ремонт кабінету головного лікаря,  придбано сучасний цифровий ренгенограф,  придбано сучасний твердопаливний котел, з а сприянням селищного голови Світлани ПАЛІСІКИ було встановлено димохідну трубу та залучено міжнародні організації,   які за кошти міжнародних фондів зробили душові кімнати,  туалетні кімнати для людей з обмеженими фізичними можливостями,  повністю замінили систему опалення,вікна та двері в палатах терапевтичного відділення, оскільки там колективно проживають ВПО,  яким фонди створюють комфортні умови проживання.

В такому дусі будемо працювати і далі,   аби оживити заклад,який дарує життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь