A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

29 серпня Україна відзначає День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2023 11:29
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

 

29 серпня Україна відзначає День пам’яті захисників України,  які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої Держави.

Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо,  віддаємо шану,  розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

Цей День пам’яті держава започаткувала в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

У цей день наша країна вшановує тих, хто віддав власне життя, захищаючи право українців самостійно господарювати у своєму домі, на своїй Богом даній землі, в інтересах своєї нації. Ми вшановуємо тих, хто першими став до бою заради спільного добра.

У цей день кожен українець схиляє голову перед подвигом воїнів-захисників усіх поколінь,а також і наших сучасних добровольців, волонтерів та воїнів Збройних сил України, які боронять від російської орди Європу і світ.

Нація, яка хоче впевнено дивитись у майбутнє, має шанувати тих, хто її захистив у минулому.  Шануймо пам’ять українських героїв, пам’ятаймо про їх подвиг!

Слава Україні! Героям Слава!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь