A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

ШУКАЄМО КАНДИДАТІВ У ПРИЙОМНІ БАТЬКИ ДЛЯ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Дата: 06.09.2023 16:32
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Звертаємося до осіб, які хочуть стати прийомними батьками!

Чечельницький селищний центр соціальних служб шукає прийомних батьків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування! Адже кожній дитині необхідна сім’я, яка є джерелом і основною ланкою передачі життєвих цінностей та моральних норм, які згодом становитимуть її сутність як особистості. Однак, якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, альтернатива – прийомна сім’я. До цієї сім’ї можна влаштувати до 4 дітей, якщо ж мова йде про дитячий будинок сімейного типу, то тут можуть проживати від 5 до 10 дітей, включаючи рідних дітей батьків-вихователів. Прийомні діти виховуються у прийомній сім'ї до досягнення 18-річного віку.

Прийомні батьки - хто це ?

Відповідно до Положень про прийомну сім’ю та дитячий будинок сімейного типу прийомними батьками/батьками-вихователями можуть бути особи працездатного віку: як пари, які перебувають у шлюбі, так і одинокі особи, які отримали згоду всіх повнолітніх членів сім’ї на влаштування прийомної дитини в сім’ю. Прийомні батьки/батьки-вихователі влаштовують дитину на власну житлову площу, оскільки пільг щодо поліпшення житлових умов при оформленні прийомної сім’ї/дитячого будинку сімейного типу законодавством не передбачено.

Як держава допомогає прийомній дитині ?

З боку держави на утримання кожної прийомної дитини/дитини-вихованця виплачується щомісячна державна соціальна допомога - державна зарплата. Вона становить 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку і виплачується одному з прийомних батьків або батьків-вихователів. Період функціонування прийомної сім’ї зараховується до їх загального і безперервного трудового стажу.

Якщо Ви бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, то Вам необхідно підготувати та подати до Вінницький обласний центр соціальних служб пакет документів та пройти навчання.

За детальнішою інформацією з питань створення прийомної сім’ї/дитячого будинку сімейного типу звертайтеся в КУ "Чечельницький селищний центр соціальних служб" , що знаходиться за адресою:

смт. Чечельник вул.Героїв Майдану,31

телефон 0976023410

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь