Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА РОДИН ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ с.ВЕРБКА

Дата: 12.09.2023 09:08
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

11 вересня 2023 року, у приміщенні Вербського старостинського округу, практичний психолог КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради Надія Сєнькіна, провела перше виїзне заняття з елементами тренінгу із членами родин Захисників та Захисниць України, що проживають в селі Вербка. Тема курсу Самодопомога Плюс - «Управління стресом». Даний курс розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) як груповий курс управління стресом, що складається із п’яти занять.

Загальна мета курсу «Самодопомога Плюс» [Self-Help Plus] (SH+) звернути увагу на власне здоров’я, емоційний стан людини в стресовій ситуації.

Презентовані вправи зручно використовувати у повсякденному житті, без зайвих витрат коштів та часу. Учасники заняття, спільно із практичним психологом, вчилися виконувати техніку «Допитливе споживання напою» та «Заземлення», яка допомагає відчепитися від гачка важких думок і почуттів. Також вчилися спрямовувати свою увагу на проживання життя «тут і тепер», відійти від негативних спогадів, думок та подолання «емоційної бурі».

Позбавитися чи оминути стресових ситуацій неможливо. Проте, можливо підготувати свій організм до виконання корисних дій/ритуалів, щоб у відповідний момент, від якого ніхто не застрахований, бути в ресурсі, надати собі, а можливо і людині, що поруч, допомогу.

Наступна зустріч запланована через тиждень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь