A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

17 вересня - День усиновлення

Дата: 15.09.2023 14:19
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

В Україні 17 вересня відзначатимуть День усиновлення. Вже вдруге він припадає на період воєнного стану, коли внаслідок бойових дій діти залишаються без батьків, сиротинці частково мігрували в безпечні країни, а наша держава докладає все більше зусиль для спрощення процедури усиновлення.

Це день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків сімейного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім'ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства.

Сьогодні, 15 вересня 2023 року, Чечельницький селищний центр соціальних служб спільно із службою у справах дітей Чечельницької селищної ради провели зустріч з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та потенційними кандидатами в усиновлювачі.

Директор КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Сергій БОГУШ привітав усіх присутніх з наступаючим святом , подякував батькам, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та ознайомив присутніх щодо можливостей отримання консультацій з усиновлення дитини, реєстрації кандидатом, отримання допомоги при усиновленні дитини.

Спеціаліст І категорії служби у справах дітей Галина БУНИЧ озвучила чисельність дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Чечельницькій громаді, що перебувають на обліку служби та ознайомила присутніх потенційних кандидатів в усиновлювачі з юридичними аспектами усиновлення.

Практичний психолог КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Надія СЕНЬКІНА виступила з темою «Гени не впливають на те, якою буде дитина. Міфи і правда про усиновлення».

Психолог КУ «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Оксана САНЖАРЕВСЬКА провела тест із кандидатами на батьківство.

Прийомні батьки та опікуни поділилися власним досвідом, обговорили позитивні та негативні сторони прийомного батьківства.

Звертаємося до всіх, хто вже пройшов шлях усиновлення, до тих, хто ще обмірковує своє рішення. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для Вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця! Зичимо всім здоров’я, добра та благополуччя!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь