A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

На варті ментального здоров’я: підтримка психічного стану внутрішньо переміщених осіб

Дата: 12.10.2023 16:02
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

     Сьогодні,  12 жовтня 2023 року,  у приміщенні Чечельницької  лікарні психолог комунальної установи "Чечельницький селищний центр соціальних служб"   Оксана  САНЖАРЕВСЬКА   провела інформаційно-просвітницьку зустріч з внутрішньо переміщеними особами за темою  "Як зберегти спокій та дбати про психічне здоров'я"

    Мета зустрічі - сприяти визначенню та усвідомлення факторів, що впливають на психічне здоров'я, а також звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини. Наприкінці зустрічі була анонімно проведена експрес діагностика за методикою HADS- для визначення та оцінки тяжкості симптомів депресії та тривоги.

    Ми  по-різному переживаємо нинішні події. У нас різні емоції, різні відчуття, різні переживання. Ми всі особливі. Але нам потрібно пам'ятати,  що не треба мовчати - тоді, коли ми почуваємося погано,  коли ми не справляємося. Потрібно говорити про це.  

     Тему ментального здоров'я треба підіймати на всіх рівнях — вдома,  серед друзів, колег. Ми маємо знати, до кого можна звернутися за допомогою, хто може порадити. Ментальне здоров'я — це наше право,  право  бути здоровими, добре почуватися. Це не лише про запитання «Ти як?»,   яке ми готові поставити, це і про відповідь, яку ми готові почути. Сьогоднішній захід — приклад того,   що ми готові підтримувати один одного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь