A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

На Вінниччині відбулось розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Дата: 24.10.2023 15:21
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Присвятили його обговоренню актуальних викликів та проблемних питань територіальних громад Вінниччини.

У засіданні наживо та в онлайн-форматі взяли участь: заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, народні депутати України Ірина Борзова та Анатолій Драбовський, представники уряду, керівники структурних підрозділів ОВА та голови територіальних громад області. Представником від нашої громади була  голова Чечельницької селищної територіальної громади Світлана Андріївна ПАЛІСІКА.

Повномасштабне вторгнення поставило перед нами нові виклики. Велика кількість ВПО, релокований бізнес, підтримка родин військовослужбовців, поранених та загиблих, освітній процес в умовах війни… Всі ці питання вимагають особливого підходу та вирішення на державному рівні.

Пріоритетним напрямком залишається реабілітація. У системі охорони здоров’я Вінниччини працює 14 закладів стаціонарної реабілітації.

Створено 50 мультидисциплінарних команд. Підготовлено 46 асистентів дитини. Надають послуги 19 помічників ветеранів.

Але є питання щодо необхідності включення пунктів прокату допоміжних засобів реабілітації в структуру кабінетів асистивних технологій реаблітації у кластерних лікарнях. Це має вирішитись через внесення змін у постанову КМУ.

Також під час обговорення зосередилися на питаннях економічного розвитку, освіти та підготовки регіону до зими.

Попри труднощі, бізнес поступово повертає втрачені у 2022 році позиції. Оскільки сьогодні агросектор переорієнтувався на вирощування плодоовочевої продукції, на засіданні Конгресу внесли пропозицію щодо включення до державної грантової підтримки переробних підприємств плодоовочевої продукції.

Російські терористи продовжують руйнувати міста, інфраструктуру і хочуть залишити українців без світла, води і тепла. Тому питання забезпечення стабільності опалювального сезону залишається надважливим.

В області розроблено Антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання, електропостачання та телекомунікаційних послуг. Створені необхідні умови для навчання, але є потреба у облаштуванні укриттів у закладах дошкільної освіти та у приватних закладах освіти.

Також акцентували увагу на цифровій трансформації та розвитку ЦНАПів в області. За кількістю наданих послуг Вінниччина є лідером серед регіонів.

У цьому році вдалося забезпечити 12 ЦНАПів потужними генераторами автономного живлення за рахунок міжнародної допомоги. Але все ж є ще проблемні питання, які потребують вирішення на державному рівні. Детально поговорили про це, заслухали всі пропозиції громад області за напрямками роботи.

Офіс Президента України

Конгрес місцевих та регіональних влад

Олексій Кулеба (https://www.facebook.com/oleksyikuleba)

Ірина Борзова

Слуга Народу - Драбовський Анатолій

Вячеслав Соколовий - голова Вінницької обласної Ради

Сергій Моргунов


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь