A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Комунальна установа «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради приєднується до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Дата: 28.11.2023 08:53
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

Щороку в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Адже у світі постійно відбуваються війни, напади, дискримінація, приниження. Саме тому важливо збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у суспільстві, нагадати людям про те, що насильству немає виправдання, а також створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Законодавством України передбачені заходи з протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

В Україні діє Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», і з початку 2019 року домашнє насильство в нашій країні вважається кримінальним злочином.

Важливим у цій сфері є ухвалення у 2020 році Указу Президента України «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства». Одним з інструментів його реалізації є Державна соціальна програма запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, затверджена постановою Кабінету Міністрів від 24 лютого 2021 року № 145.

У вересні 2020 року Україна отримала офіційний статус учасниці «Партнерства Біарріц» – міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх.

Метою партнерства є консолідація зусиль міжнародної спільноти та посилення відповідальності задля досягнення рівності жінок і чоловіків.

Втіленням зобов’язань, що взяла на себе Україна, став запуск торік «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 1547.

Якщо людина опинилась у складних обставинах, спричинених насильством в сім’ї чи його реальною загрозою, якщо стала жертвою торгівлі людьми та прагне повернутися до нормального життя, за телефоном «гарячої лінії» 1547 цілодобово консультанти готові надати психологічну підтримку, проконсультувати або зареєструвати відповідне звернення до державних органів.

Комунальна установа «Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради приєднується до Всеукраїнської акції наступними заходами:

План заходів

з підготовки та проведення Всеукраїнської акції

«16 днів проти насильства» у 2023 році

з/п

Назва заходу

Термін виконання

Виконавці

1

Проведення робочої наради з організації та проведення Всеукраїнської акції « 16 днів проти насильства» з метою привертання уваги громадськості до проблем подолання домашнього насильства, насильства за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства 

29.11.2023р.

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор комунальної установи            «Чечельницький селищний центр  соціальних служб» Чечельницької селищної ради                 Сергій  БОГУШ

 

 

 

 

2

Вулична акція : «Не мовчи! Зупинимо насильство разом!»   в рамках регіональної акції                                 « Вінниччина проти насильства»

 

29.11.2023р.

 

Відділ соціальної роботи з дітьми та сім’ями

3

Заняття з елементами тренінгу  для  сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах  на тему: «Попередження насильства та жорстокого поводження в родині»

 

29.11.2023р.

 

Практичний психолог Надія Сєнькіна, фахівець із соціальної роботи Алла Овчар

4

Організація та проведення засідання міжвідомчої ради з питань сім’ї,  соціальної       підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), ґендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

30.11.2023р.

 

Директор комунальної установи                      «Чечельницький селищний центр  соціальних служб» Чечельницької селищної ради                 Сергій  БОГУШ (голова міжвідомчої ради),   фахівець із соціальної роботи Алла Овчар (секретар міжвідомчої ради).                                                                            

 

5

Участь у навчанні для фахівців, які реалізують програми для кривдників у територіальних громадах Вінницької області

Грудень 2023року

Психолог           Оксана Санжаревська

6

Розповсюдження інформаційних буклетів   з протидії  домашньому насильству у старостинських округах

з 27.11.2023р. по 06.12.2023р

Фахівці із соціальної роботи:

 

Валентина Панюк  с. Каташин, с.Жабокричка, с.Бондурівка, с.Дохно.

Раїса Олійник -   с.Білий Камінь,с.Рогізка.

Лариса Буничс.Луги.

Олена Горобець -  с.Бритавка.

Ірина Максименюк -  с. Вербка, с.Куренівка

 

7

Проведення інформаційної кампанії з протидії  домашньому насильству « Мій світ – без насильства»,  протидії торгівлі людьми « Ні – торгівлі людьми!»  у старостинських округах.

з 27.11.2023р. по 06.12.2023р

Фахівці із соціальної роботи:

 

Валентина Панюк    с. Каташин, с.Жабокричка, с.Бондурівка, с.Дохно.

Раїса Олійник -   с.Білий Камінь,с.Рогізка.

Лариса Буничс.Луги.

Олена Горобець -  с.Бритавка.

Ірина Максименюк -  с. Вербка, с.Куренівка

 

8

Висвітлення на сторінці комунальної установи « Чечельницький селищний центр соціальних служб» Чечельницької селищної ради та на веб-сайті Чечельницької громади інформації про проведені заходи Всеукраїнської акції « 16 днів проти насильства».

 

Листопад -грудень 2023р

Директор комунальної установи            «Чечельницький селищний центр  соціальних служб» Чечельницької селищної ради                 Сергій  БОГУШ

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь