A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Шукаємо патронатних вихователів

Дата: 28.11.2023 09:05
Кількість переглядів: 65

Фото без описуФото без опису

 

  Начальником служби у справах дітей Чечельницької селищної ради Стрельчук Ларисою Петрівною проведено робочу зустріч з старостами  та керівниками Чечельницької територіальної громади з питання створення патронатних сімей.

 

Лариса Петрівна розповіла, що  патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні.

 

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні. Обов’язковою умовою є наявність у патронатного вихователя добровільного помічника з числа членів сім’ї.

Фінансування послуг патронату складається з оплати праці патронатного вихователя (п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи) та соціальних виплат на влаштованих під патронат (два прожиткові мінімуми на кожну дитину відповідного віку). Також у разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває одночасно двоє і більше дітей, малюк віком до 1 року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина, розмір грошового забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50%. Також роботодавець (орган опіки та піклування) сплачує єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування патронатного вихователя.

Обов’язкова умова: один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься страховий стаж.

Також патронатний вихователь не може поєднувати догляд за дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Якщо Ви  виявили бажання взяти на виховання дитину, звертайтеся до Служби у справах дітей Чечельницької селищної ради що знаходиться за адресою: вул. Героїв Майдануу, 31, (ІІІ поверх), смт. Чечельник, Гайсинський район Вінницька область.

Режим роботи: 

пн.-чт: 8.00-17.15 (обідня перерва: 12.00-13.00)

пт: 8.00-16.00 (обідня перерва: 12.00-13.00)

Чекаємо на Вас!

Начальник служби у справах дітей Чечельницької селищної ради Лариса СТРЕЛЬЧУК

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь