A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Поспішає у наш край Святий добрий Миколай!

Дата: 06.12.2023 15:32
Кількість переглядів: 196

По біленькому сніжку,

У святковім  кожушку,
Поспішає у наш край
Святий добрий Миколай!

Зима дуже багата на свята, одне з перших особливе свято милосердя та добра – День Святого Миколая. 

Цьогоріч відзначаємо День святого Миколая6 грудня. Не секрет, що ця добра казкова історія походить з реального життя людини, яка жила у ІІІ столітті і прославилася своєю турботою про дітей.

Малюки  завжди з нетерпінням очікують  це дивовижне  свято, щоб зануритися в атмосферу чарівності, радості і веселощів. Адже саме в цей день на кришталевих санях їде до нас з неба Святий Миколай. Він не оминає жодної хатини, де живе дитина. Слухняним дітям він кладе під подушку солодощі та подарунки, а нечемним, щоб нагадати як треба поводитися, – навіть різочку.

Кожна дитина сподівається на маленьке диво і з нетерпінням його чекає. Але не тільки діти радіють цьому святу – кожені з нас вірить в здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю.

Для багатьох людей дуже важливо вірити в дива, бо це дарує надію. Це свято – прекрасний  привід впустити в свій будинок казку і насолоджуватися нею разом з дітьми, а вони вміють це робити краще за всіх.

        Така казка завітала і в наш дошкільний заклад «Веселка» Чечельницької селищної ради. Всі вихованці  дитячого садочка з великим хвилюванням очікували на свято Миколая. Дорослі допомогли пригадати їм всі корисні справи та оформити чарівну книгу добрих справ кожної вікової групи.

Створити казкову атмосферу допомогли підприємці, друзі дошкільного закладу, які надали благодійну допомогу: придбали та оновили  вбрання Святого Миколая ( ПП Черняк В.М. та Петровський В.Л.), надали смаколики (ПП Олянецька В.П.). Як завжди, спонсорами свята були батьки, які потурбувалися про подарунки для дітей кожної групи. Педагогічні працівники закладу підготували та вивчили разом з вихованцями  змістовну програму свята, оформили зал.

 І ось настав цей довгожданий момент. У святково прибраній залі із прикрашеною новорічною ялинкою діти  із задоволенням зустрілися із Святим Миколаєм, розповіли йому про свої хороші справи потішили віршами, піснями та хороводами.

 Попрохали у Святого Миколая здоров’я для тата і мами, собі подаруночків та щасливої долі для всієї родини. Розповіли про свої мрії та бажання.

А мрія у  діток сьогодні, як у кожного українця,  про якнайшвидше  закінчення війни, про повернення рідних та близьких живими додому.

Тисячі мужніх захисників і захисниць України боронять рідну землю від окупантів, ризикуючи найдорожчим – своїм життям. Тож бажанням українських дітей нині є мирне життя і ПЕРЕМОГА, це бажання підтримати мужніх воїнів ЗСУ.

Понад десять років поспіль, допомагає Миколаю подарувати диво діткам, які особливо того потребують, дивовижна наша односельчанка,  Оксана Гончарова, яка проживає нині в м. Ладижині.  Щорічно, напередодні свята,  вона привозить подарунки і дорослі переконуються, що вчинки святого Миколая  здійснюються особливими людьми, від щирого серця та власної ініціативи.

Результатом такого заходу став гарний настрій,  веселий сміх, радісні дитячі очі. Зараз дітям та дорослим, як ніколи раніше, необхідно відчуття доброти та надії, позитивні емоції, що дають силу долати труднощі,  вірити в щасливе майбутнє.


«Святий Миколаю, тебе ми благаємо!

Обдаруй нас теплотою, ласкою і добротою!

Ти здійсни наші бажання і дорослих сподівання

Дай щастя і радості кожній людині,
Дай МИРУ і ПЕРЕМОГИ  нашій Україні!»
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь