A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

ЄДРА

Дата: 08.12.2023 14:07
Кількість переглядів: 666

Фото без описуЄДРА

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство розвитку громад та територій розпочали створення Єдиного  державного реєстру адрес, Реєстру будівель та  споруд та налагодили для цього програмне забезпечення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Часто українці не можуть отримати держпослуги у сфері нерухомості через низку проблем (наприклад, адреса одного і того ж будинку в різних реєстрах не збігається; або ж адресних даних про будівлю не вистачає; чи взагалі відсутні будь-які дані про адреси у селах та селищах).

На державному рівні створено інтерфейс внесення відомостей про наявні геодані в межах територіальних громад до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Це - необхідний етап заповнення Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель і споруд, що передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій» № 2486-X від 29.07.2022 року (далі – Закон).

Наповнювати ці реєстри будуть працівники органів місцевого самоврядування через програмне забезпечення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Створення реєстру в електронному вигляді передбачається на базі наявних офіційних списків адрес, шляхом підтвердження правильних записів в них та зазначення координат будівель.

Із створенням цих реєстрів скоротиться кількість проблем із даними про адреси та будівлі, українці зможуть отримувати держпослуги у сфері нерухомості швидше без витрат часу на збори папірців та довгі перевірки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь