A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Оформлення техпаспорту

Дата: 08.12.2023 14:08
Кількість переглядів: 138

Фото без описуОформлення техпаспорту

ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ТЕХНІЧНОГО ПАСПОРТА. ЄДИНА ДЕРЖАВНА ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА У СФЕРІ БУДІВНИЦТВА

Одним із важливих документів на об’єкт нерухомості (житловий будинок, садовий будинок, будівля, споруда, квартира, машиномісце, житлові та нежитлові приміщення тощо), є технічний паспорт.

Технічний паспорт — це документ, який містить відомості щодо проведеної технічної інвентаризації об'єкта нерухомого майна, зокрема, інформацію про його місцезнаходження (адресу), склад, технічні характеристики, план та опис об'єкта, ім'я/найменування власника/замовника, відомості щодо права власності на об'єкт нерухомого майна, щодо суб'єкта господарювання, який виготовив технічний паспорт, тощо.

Постановою Кабінету Міністрів України № 681 «Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва» затверджено Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, а також внесено зміни у процедуру державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕСБ)- загальнонаціональна інформаційна система, що покликана впорядкувати процес будівництва в Україні і через максимальну публічність інформації зробити його прозорим та вільним від корупції.

Інформація, яка тепер доступна в Єдиній електронній системі, включає в себе дані техпаспортів будинків, квартир, нежитлових об’єктів. Також, в системі містяться відомості про зміни складу об’єктів нерухомості, що відображаються в підтверджуючих довідках або примітках.

Після проведення уповноваженим представником БТІ технічної інвентаризації відомості про площу, технічні характеристики, склад об’єкта вносяться до Єдиної електронної системи. Фахівцем видається витяг з реєстраційним номером. Вносити дані результатів перевірки як в техпаспорт, так і в електронну систему мають право тільки особи, які пройшли атестацію і мають сертифікат, який дозволяє проводити інвентаризацію.

Правовий доступ до даних про технічну інвентаризацію мають державні реєстратори, нотаріуси та представники державної архітектурно-будівельної інспекції, які можуть отримувати відомості про перевірку як введених в експлуатацію об’єктів, так і недобудованих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь