A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Схвалено законопроєкт про відповідальность за порушення комендантської години: які штрафи передбачені

Дата: 19.12.2023 14:57
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Законопроєкт про встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години схвалено Верховною Радою у першому читанні. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’яний.

Проєкт Закону передбачає такі штрафи за порушення:

  • Для фізичних осіб: 8500 – 17000 грн.; в разі повторного порушення 17000 – 34000 грн.
  • Для суб’єктів господарювання: 51000 – 102000 грн.; повторно: 170000 – 340000 грн.

Випадки, які не є порушенням комендантської години:

  • якщо особа прямує до/з укриттів під час повітряної тривоги;
  • супроводжує поранених, важкохворих;
  • здійснює заходи з евакуації населення або рятування майна;
  • надає медичну (домедичну) допомогу;
  • перебуває в стані крайньої необхідності.

 

Щодо криміногенної ситуації, в період з 11 по 17 грудня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 493 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події. У тому числі 36 подій з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 7 – злочинів у сфері обігу наркотичних засобів; 5 – факти тілесних ушкоджень; 4 – факти шахрайства; 3 – крадіжки;   1 – ДТП з травмованими; 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами та 1 – факт ухилення від призову, мобілізації, військового обліку.

14 грудня близько 15 год 33 хв до чергової частини ВП № 3 Гайсинського районного управління поліції від місцевої жительки надійшло повідомлення про те, що під час перегляду соціальної мережі «Instagram», натрапила на оголошення про туристичну поїздку за кордон, після чого одразу зв’язалась з представницею туристичного агенства. Під час спілкування, обговоривши деталі поїздки, домовились про повну оплату туру на банківську картку агента. Після оплати, остання не виконавши домовленостей, перестала виходити на зв’язок та грошові кошти не були повернуті. За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Того ж дня, сталась дорожньо-транспортна пригода на регульованому залізничному переїзді у с. Степанівка Гайсинського району. 71-річний водій Chery Amulet, рухаючись в напрямку регульованого залізничного переїзду проігнорував попереджувальний сигнал світлофора та виїхав на переїзд, де зіткнувся з потягом. Внаслідок ДТП керманич та 67-річна пасажирка, мешканці с. Степанівка Теплицької територіальної громади Гайсинського району, від отриманих травм, загинули на місці події. Слідчі призначили проведення експертиз для встановлення обставин та причин аварій. За даним фактом розпочато провадження за ч. 3 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатація залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

За вказаний період, поліцейські виявили 13 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 3; відділення поліції № 1                (смт. Теплик) – 2; відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) – 1, відділення поліції  № 3 (м. Ладижин) - 1.

Шановні громадяни! Поліцейські закликають з відповідальністю ставитись до встановленої комендантської години та не порушувати законодавство. Громадяни можуть повідомити про відомі їм факти ігнорування вищезазначених заборон за номером «102».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь