A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

43 млн грн – на дрони та військове обладнання: обласна Рада ухвалила оновлену програму «Безпечні стійкі громади»

Дата: 03.01.2024 11:00
Кількість переглядів: 48

 

Фото без описуФото без опису


На черговій 47 сесії обласної Ради депутати розглянули питання «Про внесення змін та доповнень до обласних програм», а саме – до Цільової програми соціального захисту населення Вінницької області на 2022-2026 роки; Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки та Програми розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області «Успішні сильні громади» на 2018-2025 роки.

Депутати вирішили за доцільне в умовах воєнного стану викласти у новій редакції загальну характеристику Програми «Успішні сильні громади», а також перейменувати її на «Безпечні стійки громади».

Так, документом визначається: «Місцеве самоврядування у Вінницькій області в умовах воєнного стану має ґрунтуватися на трьох основних пріоритетах: безпека та оборона, стійкість, турбота. Перший пріоритет кожної територіальної громади – безпека та оборона – підтримка органами місцевого самоврядування Сил оборони України». Відповідно, конкурс обласної Ради «Безпечні стійкі громади» передусім буде спрямований на проєкти з підтримки ЗСУ та вирішення питань безпеки територіальних громад області.

За словами голови обласної Ради В’ячеслава Соколового, завдяки цьому обласна Рада в рамках оновленої Програми зможе підтримати проєкти громад, орієнтовані на допомогу ЗСУ, за процедурою співфінансування на 43 млн грн.

– Зокрема, обов`язково будуть підтримані проєкти громад щодо закупівлі дронів та іншого військового обладнання, – підкреслив В’ячеслав Соколовий. – Таким чином, наша область матиме можливість значно збільшити допомогу ЗСУ.

Голова обласної Ради наголосив, що, продемонструвавши таку згуртованість, таке об’єднання зусиль різних гілок і рівнів влади, Вінниччина підтримає ініціативу Президента «мільйон дронів для ЗСУ».

– Програма «Безпечні стійкі громади» повністю відповідає головним принципам, які ухвалила обласна Рада на наступний рік – оборона, стійкість, турбота, – зазначив В’ячеслав Соколовий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь